Cenusa lui Nicolaescu ar putea fi aruncata in mare. Momentul care l-a facut sa-si doreasca arderea

09-01-2013 17:45

Dana Nicolaescu, sotia regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, a anuntat astazi, ca va construi un monument, in memoria sotului sau. A facut-o simplu, si decent, intr-un comunicat trimis presei, prin care preciza, si ca a ridicat urna cu cenusa.

 

Decenta este tot ce si-ar fi dorit Sergiu Nicolaescu la plecarea din aceasta lume. Prietenii apropiati spun ca tocmai din acest motiv a ales incinerarea, pe cand era inca in putere pentru ca a vrut sa evite circul facut in jurul inmormantarii de oameni fara niciun Dumnezeu.

Sergiu Nicolaescu a lasat cu limba de moarte aceasta sarcina urmasilor. Daca la inceput, nimeni nu a inteles de ce, mai ales ca il stiau om credincios, iata ca acum misterul a fost dezlegat:

"L-a enervat foarte tare inmormantarea de la Ateneu a lui Dolanescu, cu pozele, cu nebunia si atunci pentru prima ora a pronuntat povestea asta. Decat circul asta, mai bine pe mine sa ma ardeti. Sunt convins ca a incercat prin asta sa-i dea un semn ca totul trebuie sa se desfasoare decent si ca ii e frica de acea mascarada pe care a vazut-o cu pozele cu mortul. Gandeste-te cati dintre aia de acolo ar fi vrut sa pozeze chipul lui mort si sa faca si sa dreaga" a povestit regizorul Ioan Carmazan.

Dana Nicolaescu a anuntat printr-un comunicat ca "urna regretatului cineast a ajuns in posesia sa. Mai mult decat atat, pana pe 13 aprilie, cand Sergiu Nicolaescu ar fi implinit 83 de ani, intentioneaza sa ridice un monument in memoria lui.

Nu a anuntat locul in care il va amplasa. Nici despre urna cu cenusa nu se stiu prea multe. Potrivit regizorului Ioan Carmazan, Dana Nicolaescu ia in calcul atat cripta de la Targu Jiu unde sunt inmormantati tatal si unchiul regizorului, cat si mormantul mamei acestuia de la Belu. Vaduva nu exclude insa nici varianta ca cenusa sa fie aruncata in mare.

In paralel, continua si procedurile pentru identificarea celui care s-a dat in fals drept mostenitorul regizorului. Politistii au cerut de la judecatoria sectorului 1 mailurile primite cu solicitarile de oprire a incinerarii si de stabilire a paternitatii. Anchetatorii cred ca este doar o chestiune de timp pana cand vor gasi autorul, mai ales ca sunt pregatiti sa ceara ajutorul si celor de la crima organizata, operatiuni speciale, sri si chiar sts pentru identificarea calculatorului de pe care au fost trimise mailurile.

Pe de alta parte, Vasile Rotaru, ale carui date de identificare apar in cele doua sesizari, a solicitat instantei sa admita retragerea lor. Si asta pentru ca, pana pe 15 mai, cand fost stabilit primul termen de judecata - practic atunci cand se fac si primele verificari - instanta considera din oficiu ca el este cel care le-a trimis. Astfel, Rotaru a cerut ca, atat timp cat se considera ca el este autorul, atunci sa se admita si cererea lui de retragere.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO