Testamentul spiritual al regizorului Sergiu Nicolaescu a fost facut public. Ce contine

Ultima actualizare: 08-07-2013 06:45

Dana Nicolaescu, sotia regretatului regizor Sergiu Nicolaescu, a facut public, vineri, testamentul spiritual al maestrului, in care acesta spunea ca lasa spectatorilor romani toate filmele sale.

 Potrivit unui comunicat remis Mediafax de Dana Nicolaescu, vineri, la locuinta lui Sergiu Nicolaescu din strada Zambaccian din Bucuresti a avut loc ceremonia de dezvelire a unei placi comemorative, care a fost realizata de artistul Bogdan Hojbota.

Cu aceasta ocazie, Dana Nicolaescu, sotia regretatului regizor, a decis sa faca public testamentul spiritual al maestrului.

Un document in care erau enumerate dorintele cineastului legate de munca sa de peste 5 decenii a fost descoperit de sotia acestuia, pe biroul sau, imediat dupa trecerea lui in nefiinta.

"Las spectatorilor romani toate filmele mele in care timp de 50 de ani am trecut tot ceea ce a fost mai bun in mine, pentru a va bucura pe voi si pe copiii vostri si a va arata cu dragoste ce inseamna iubirea de tara si neam", se spune in documentul in care sunt prezentate ultimele dorinte ale maestrului.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013, la varsta de 82 de ani, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anuntat reprezentantii Spitalului Elias din Capitala, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012.

Cineastul Sergiu Nicolaescu a strans, la capatul unei cariere de peste 40 de ani, o colectie impresionanta de peste 60 de filme, in care a imbracat, pe rand sau, uneori, chiar in acelasi timp, haina de regizor, scenarist si actor, cu o abilitate neobisnuita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO