Crăciun de poveste în comuna Dâmbovicioara. Pensiunile sunt rezervate și pe anul următor
Departe de lumea dezlănţuită, dar totuşi accesibilă, comuna Dâmbovicioara din Argeş este o adevărată poarta către masivul Piatra Craiului.
Cei care vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă într-un sat de la poalele munţilor, vor găsi aici privelişti emoţionante, oameni calzi, mâncare ca la bunici şi tradiţii păstrate cu sfinţenie.
Renumit pentru peisajele de poveste, culoarul Rucar-Bran leagă două regiuni istorice: Muntenia şi Transilvania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aflată la capătul dinspre Muscel al celebrului drum, Dâmbovicioara împleteşte tradiţii din ambele zone. În aşteptarea Crăciunului, localnicii pregătesc un adevărat ospăţ pentru cei care le calcă pragul.
Pensiunile din zonă sunt simple, dar primitoare. "Totul s-a rezervat cu foarte mult timp înainte. Inclusiv pentru anul viitor, chiar pensiunea în care suntem acum este deja ocupată pentru revelionul 2019", povestește proprietara unei pensiuni.
La câţiva kilometri de centrul comunei, după un drum prin cheile înguste ale Dambovicioarei, ajungem la peştera cu acelaşi nume. Galeriile iluminate acum au fost adăpost pentru oamenii preistorici, dar şi refugiu în calea turcilor.
Chiar lângă peşteră, gospodarii din Cheile Dambovicioarei, te aşteaptă cu tot soiul de bunătăţi.
În zona este şi un muzeu tradiţional, unde turiştii pot vedea cum se îmbrăcau mârâi în vremurile în care nu existau târguri de nunţi cu rochii de designer.
Cine a venit o dată la Dâmbovicioara se îndrăgosteşte iremediabil de zonă. Dovada este faptul că cei stabiliţi recent în comună sunt mai mulţi decât cei născuţi şi crescuţi aici.