Clienţii unui bar au câştigat 220 de milioane de euro la loteria de Crăciun din Spania

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 22 Decembrie 2017 21:19
Categorie: Internaţional

Clienţii unui bar din Vilalba, un oraş din nord-vestul Spaniei, au câştigat împreună, vineri, suma de 220 de milioane de euro la tradiţionala loterie organizată de Crăciun în această ţară, informează DPA, citată de Agerpres.

"Nici nu pot să-mi dau seama cât de mulţi bani înseamnă această sumă", a declarat Pillar, patroana barului şi comerciantă de bilete la loterie, adăugând că şi numele ei se află pe lista câştigătorilor.

Premiile totale din acest an au fost de 2,4 miliarde de euro, iar cel mai mare dintre premiile individuale - denumit "El Gordo" - este de 4 milioane de euro.

În total, 160 de premii principale sunt atribuite în cadrul acestei loterii, întrucât fiecare dintre cele 100.000 de numere este vândut de 160 de ori.

Mulţi dintre spanioli aleg să cumpere o zecime dintr-un tichet de loterie, contra sumei de 20 de euro, în loc să achiziţioneze un bilet integral, care costă 200 de euro. În acest fel, premiile câştigate la loteria spaniolă sunt distribuite unui număr mai mare de persoane.

Regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei a fost cel mai mare câştigător de premii în 2017. Locuitorii din această regiune au câştigat împreună 520 de milioane de euro, a anunţat LAE, organizatorul loteriei.

Extragerile au loc în fiecare an pe 22 decembrie.

Loteria, organizată în acest an la Teatro Real - sediul Operei din Madrid - în cadrul căreia sunt atribuite numeroase premii de mai mică valoare, durează de obicei peste trei ore.

Numerele norocoase sunt extrase de un grup de copii, care scot bile de lemn din două sfere de mari dimensiuni şi, apoi, încep să cânte cu voci suave şi să anunţe în această manieră insolită numerele înscrise pe fiecare bilă.

Premiul cel mare poate să ajungă la 680 de milioane de euro, însă el este împărţit de obicei între câteva mii de deţinători de bilete.

La această tradiţie, ce a debutat în urmă cu peste 200 de ani, în 1812, participă milioane de spanioli, care iau cu asalt site-urile organizatorilor şi stau la cozi impresionante în faţa magazinelor din întreaga ţară pentru a cumpăra bilete la loterie.

Mulţi rezidenţi spanioli cumpără tichete în grup, iar companiile, barurile şi asociaţiile profesionale oferă adeseori angajaţilor şi clienţilor lor bilete la această loterie. În ziua extragerii, spaniolii se reunesc în faţa televizoarelor în speranţa că vor auzi corul de copii cântând numerele înscrise pe biletele lor.

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 decembrie 2017. 8 și 9, printre ele

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 21 decembrie 2017. 8 și 9, printre ele

Kim Wall

Pedeapsa dură primită de inventatorul danez care a ucis pe submarinul său o jurnalistă suedeză

Femeia care seamănă extrem de bine cu Donald Trump. Internauții spun că ar putea fi frați gemeni

Italian, în comă, după ce a fost tâlhărit de un român. Reacții violente după publicarea imaginilor

Două surori riscă închisoarea după ce au agresat o polițistă din Dubai și au înjurat femeile arabe

Guru indian, cu milioane de adepţi în întreaga lume, condamnat pentru viol

Gestul adorabil pe care prințul George l-a făcut pentru surioara lui când și-au vizitat noul frate. VIDEO

kim jong un

Coreea de Nord denunță raportul SUA privind drepturile omului: ”Un hoț cere arestarea unui hoț”

Posibil summit între Coreea de Sud şi SUA, anunțat în luna mai

Momentul în care Melania Trump refuză, din nou, să-și ia de mână soțul. VIDEO

Cine sunt victimele atacului de la Toronto. Doi sud-coreeni şi un iordanian, printre decedaţi

Bandă de hoațe românce judecate în Germania: ”Voiam să cumpăr, dar nu aveam bani suficienți”

Atac asupra unei biserici din centrul Nigeriei. 16 credincioși și doi preoți, uciși