”Dacă fug am dreptul să-i împușc”. Afirmații scandaloase ale unui fost ofițer nazist

Ultima actualizare: 03-02-2019 18:28
karl munter

Procurorii germani investighează un bărbat de 96 de ani care a fost implicat în masacrarea a 86 de bărbați și băieți într-un oraș din nordul Franței, în 1944.

Karl Munter, fost ofițer nazist, a fost condamnat la moarte în Franța, în absență, în 1949, dar nu a făcut nicio zi de închisoare, relatează BBC. El nu mai poate fi judecat pentru crimele sale, din cauza unor limitări juridice. Faptele s-au prescris, conform legilor franceze, iar cetățenii europeni nu pot fi judecați pentru crime pentru care au fost deja condamnați într-un alt stat.

Însă un interviu acordat în decembrie 2018 unui post de televizune german a stârnit controverse, iar procurorii au deschis o anchetă pe numele său pentru incitare la ură.

Bărbatul a dat vina pe victimele masacrului pentru că au fugit. El a negat că ar fi tras vreun foc de armă, insistând că doar a ordonat să se facă arestări. De asemenea, el a afirmat că nu are niciun regret cu privire la masacrul petrecut în Al Doilea Război Mondial.

”Dacă arestez niște bărbați atunci sunt responsabil pentru ei. Iar dacă fug, eu am dreptul să-i împușc”, a afirmat Munter.

Mai mult, el e a contrazis faptul că 6 milioane de evrei au fost uciși în Holocaust.

”Nu erau milioane de evrei în Germania la acel moment. Acest număr - 6 milioane - nu este corect”, a mai spus el.

Dacă va fi găsit vinovat pentru incitare la ură, el riscă o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO