Două cutremure neobișnuite s-au produs, joi dimineață, în România. Ce magnitudine au avut și în ce zonă au fost resimțite
Două cutremure slabe s-au produs, joi dimineaţă, în zona Moldovei. Primul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,3 a avut loc în judeţul Neamţ, iar al doilea, cu magnitudinea 2,4, s-a produs în zona Bacăului.
Cutremurul s-a produs la adâncimea de 12,9 kilometri și a fost încadrat la categoria II de intensitate.
Al doilea seims s-a produs aproximativ două ore mai târziu, în judeţul Bacău.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intensitatea (I) a cutremurului este mărimea care exprimă modul în care a fost simțit un cutremur într-o zonă. Scara MSK (Medvedev, Sponhauer, Karnik) modificată, este o scară de 12 grade (I-XII) cu ajutorul căreia se poate aprecia intensitatea cutremurelor în diferite zone în funcție de efectele produse de aceste cutremure asupra oamenilor, animalelor, construcțiilor, solului, etc, scrie INFP.
„În ziua de 28 Martie 2024, la ora 10:18:07 (ora locală a României), s-a produs în Moldova, Bacău un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 5.3 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 45km V de Bacău, 56km S de Piatra Neamt, 71km SV de Roman, 75km NE de Sfântu-Gheorghe”, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Seismul de joi dimineață s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20 kilometri V de Piatra Neamț, 65 kilometri V de Roman, 76 kilometri NV de Bacău, 78 kilometri S de Suceava.