Cutremur cu magnitudinea 4,2 în România, raportat miercuri dimineață. Unde a fost resimțit
Un cutremur mediu cu magnitudinea de 4,3 a fost raportat, miercuri dimineață, în România.
Update. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au revizuit la 4,3 grade pe Richter intensitatea cutremurului produs miercuri dimineaţa în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, precum şi adâncimea la care a avut loc şi distanţa faţă de cele mai apropiate localităţi de epicentru.
Potrivit noilor date, cutremurul cu intensitate III (slab) a avut loc la adâncimea de 139 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 61 kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 53 km nord-vest de Buzău, 61 km est de Braşov, 68 km vest de Focşani, 65 km nord-est de Ploieşti şi 94 km nord-est de Târgovişte.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Știrea inițială: Seismul a fost înregistrat la ora 9:25, în zona seismică Vrancea, Buzău, la adâncimea de 140 de kilometri.
Cutremurul s-a produs la 56km SE de Sfântu-Gheorghe, 57km NV de Buzău, 58km E de Brașov, 68km V de Focșani, 70km N de Ploiești, 97km NE de Târgoviște, conform INFP.
De la începutul lunii octombrie, în România, au avut loc 24 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,3 pe Richter.
Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.