Cumpărături în toi, pentru masa de Paște. Ciobanii au adus la vânzare animale vii
Cu liste făcute în amănunt de acasă, cumpărătorii au plecat cu plasele goale şi în câteva ore le-au umplut cu tot ce-au găsit mai proaspăt, în pieţe şi în magazine.
Pentru drob, stufat, borş sau cozonaci, fiecare îşi face calcule în minte şi încearcă să nu uite nimic.
Cei care îşi fac mai puţine griji, au urmat reţeta simplă: toate bucatele cumpărate de-a gata, din târgurile ţărăneşti.
Bucureşti, capitală europeană, anul domnului 2019. În sudul metropolei, chiar lângă metrou, ciobanii au poposit cu turma să facă negustorie.
”Suntem sătui de atâta congelăturăşi atâta... nu mai suntem siguri ce mâncăm! Toate-s numai E-uri!”
În această perioadă se aduce zilnic marfă proaspătă din Teleorman şi din zona Dobrogei.
Din sere au ajuns pe tarabe tone de verdeţuri. Vânzătorii din piaţa Obor spun că au fost şi clienţi câtă frunză, câtă iarba.
Între timp, cei care nu ştiu să combine carnea cu ceapă, ouăle şi usturoiul verde au mers ţintit, cu portofelul plin, în târgul de la Agronomie. Au rezolvat rapid cu drobul.
Şi pasca, şi cozonacii s-au făcut ca la carte, doldora de brânză, nucă şi rahat.
Târgul ţărănesc şi pieţele rămân deschise până sâmbătă după-amiaza. Magazinele mari primesc însă clienţi până cu câteva ore înainte de Înviere.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!