Cazul elevului olimpic care a murit. Medicii s-au luptat toată noaptea ca să îl salveze


Ultimul update: Joi 25 Aprilie 2019 17:33
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2019 16:36
Categorie: Stiri actuale

Un joc între copii a dus la o tragedie cumplită la olimpiada naţională de matematică, în Hunedoara.

Un elev de 13 ani din Galaţi a murit, după ce a căzut de la etajul patru, în casa scării, în hotelul unde erau cazaţi.

Băiatul a fost dus de urgenţă la Timişoara, însă, din păcate, nu a putut fi salvat.

Cum s-a produs tragedia

 

Accidentul s-a petrecut după ora 9 seara, când băiatul de 13 ani s-a prăbuşit de la etajul patru. La hotel a fost chemată urgent o ambulanţă.

Călin Dumitrescu, purtător de cuvânt Ambulanța Hunedoara: ”Era inconştient, prezenta multiple leziuni. Echipajul cu asistent de la Ambulanţa Hunedoara a intervenit, l-a stabilizat la faţa locului şi l-a transportat de urgenţă la Hunedoara, acolo a fost investigat suplimentar. A fost indusă coma, intubat, ventilat mecanic."

După ce a fost stabilizat la Hunedoara, medicii au luat decizia să fie transportat la neurochirurgie, la Timişoara. A fost adus cu ambulanţa şi a ajuns în jurul orei trei noaptea, când a şi fost operat.

Profesor doctor Horia Pleș, șef secție neurochirurgie: "S-au făcut investigaţii la ei, s-a dovedit că avea o lamă de sânge pe cerebral, în emisferul stâng, şi am spus să se transporte cât de urgent la noi la Timişoara. A şi venit în timpul nopţii, dar ajuns aici, aşa cum se întâmplă, leziunea contuzivă post-traumatică este evolutivă, cu emigrare pe partea dreaptă. Pe lângă contuzia cerebrală, a avut şi contuzie pulmonară şi o uşoară fractură de bazin."

După câteva ore, medicii au fost nevoiţi să declare decesul. Între timp, la Hunedoara începea ancheta.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: ”Vorbim despre un dosar de cercetare penală în care se efectuează cercetări IN REM cu privire la comiterea faptei de ucidere din culpă, urmând că ancheta ulterioară a poliţiştilor să stabilească cu exactitate toate circumstanţele.

Elevul de 13 ani va fi dus joi acasă, la Galaţi.

Cine este victima

 

Elevul de 13 ani învăţa la colegiul Vasile Alecsandri din Galaţi şi era în clasa a şasea. Era cazat, împreună cu tatăl său şi alţi colegi olimpici, la un hotel din Hunedoara.

Profesorii lui povestesc că miercuri seara s-au afişat rezultatele contestaţiilor, iar copiii s-au grăbit să le vadă. Din joacă, băiatul s-a dezechilibrat şi a căzut peste balustradă, de la o înălţime de 11 metri.

Impactul a fost foarte puternic, aşa că spre dimineaţă, organismul lui a cedat, deşi s-a încercat inclusiv o intervenţie chirurgicală.

Profesorii mai spun că era unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii, care reprezenta judeţul la faza naţională a olimpiadei de matematică.

Tags: elev, olimpic, deces,

Motivul stupid pentru care a căzut de la etajul 4 al hotelului elevul olimpic din Galaţi
Un student olimpic rus l-a sfidat pe Vladimir Putin. Gestul făcut în prezența liderului rus
Poliţist acuzat că a bătut un elev olimpic, în Huşi. Ce l-ar fi înfuriat
VIDEO PROTVPLUS.RO