Cum poti sa-l ajuti pe actorul Serban Ionescu: "Boala mea e ca o doamna care s-a indragostit"

Serban Ionescu

O campanie pentru sprijinirea lui Serban Ionescu - diagnosticat cu borelioza - a fost demarata pe Facebook, unde a fost creata o pagina speciala.

Update 22.12.2012

 

Actorul Serban Ionescu a murit la varsta de 62 de ani. Mai multe detalii despre moartea lui Serban Ionescu puteti citi aici: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/serban-ionescu-a-murit.html

Actorul Serban Ionescu, diagnosticat de aproape un an cu borelioza, o boala grava provocata de muscatura unei capuse, a declarat in 10 mai, intr-un interviu exclusiv pentru emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV, ca se afla intr-o permanenta competitie cu boala.

Citește și
Serban Ionescu
Drama actorului Serban Ionescu. Imobilizat de o boala grava, dupa ce a fost intepat de o capusa
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In emisiune, familia artistului a anuntat ca pe 26 mai, de la ora 11.00, la Teatrul National Bucuresti, se va juca spectacolul "Dineu cu prosti", care-l avea pe Serban Ionescu in distributie inainte ca acesta sa se imbolnaveasca, iar incasarile din vanzarea de bilete vor fi folosite pentru tratamentul actorului.

Pentru promovarea acestui spectacol, pe Facebook a fost creata vineri o pagina speciala - "Sprijin pentru Serban Ionescu" -, unde oamenii sunt invitati sa fie "alaturi de actorul Teatrului National in aceasta lupta nedreapta cu boala".

Totodata, prin intermediul acestei pagini de Facebook, oamenii sunt rugati sa mearga sambata, 26 mai, de la ora 11.00, la Sala Mare a Teatrului National Bucuresti, unde se va juca spectacolul
"Dineu cu prosti" pentru actorul Serban Ionescu.

Toate incasarile provenite din vanzarea de bilete la acest spectacol vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor necesare tratamentului actorului.

Serban Ionescu, internat la Spitalul SRI din Balotesti, i-a marturisit lui Catalin Maruta, ca nu poate sa se spele, sa manance singur si nici sa se ridice si sa umble, considerand ca foloseste doar 1% din el, dar si-ar dori sa se recupereze macar 40%.

De asemenea, are probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia, avand in permanenta nevoie de un insotitor.

"De sase - sapte luni sunt intr-o permanenta competitie cu boala asta. E un musafir neplacut, am luat-o ca pe o doamna care s-a indragostit", a spus actorul.

Problemele au aparut de fapt in urma cu un an, cand a avut un blocaj de umar, crezand atunci ca este o problema reumatologica. Timp de cinci luni a urmat un tratament bazat pe un cocktail de antibiotice, alaturi de o dieta stricta.

Borelia Garini este, potrivit actorului, "boala cu 1.000 de fete", pentru ca in spatele ei se ascund multe alte afectiuni. Boala ataca membrana neuronala, mielina, afectand astfel muschii si alte organe.

Astfel, Serban Ionescu nu poate merge si nu-si poate folosi mainile, fiind ajutat de mama lui, care are 80 de ani, si de sotia sa, actrita Magda Catone, cu care are insa "o relatie incerta", potrivit spuselor actorului.

"Dar gandesc singur. E si un mare avantaj si un mare blestem, pentru ca vezi singur cum corabia ta esueaza", a mai declarat el.

Serban Ionescu a mai declarat in interviu ca un domn i-a promis ca il ajuta sa mearga sa se trateze la o clinica specializata in aceasta boala din Augsburg, Germania, dar stabilirea unui tratament personalizat dureaza foarte mult.

Actorul a mai spus ca exista in lume 38 de tulpini identificate de Borelia si aproximativ 300 care nu au inca nume.

Totodata, actorul a spus ca o data pe zi ii vin ganduri negre, ca s-ar putea sa nu mai prinda ziua de maine, explicand ca se poate intampla oricand un accident, din cauza complicatiilor bolii.

"Moartea e un accident pe care il asteptam din prima zi de cand ne nastem", a spus acesta.

Vanatoarea, teatrul si petrecerile care ii placeau au devenit "amintiri", a mai spus Serban Ionescu.

Pe de alta parte, actorul a mai spus ca i-ar placea sa scrie un roman de dragoste, inspirat din viata sa, adica despre un barbat indragostit de o boala.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Serban Ionescu se lupta de luni intregi cu boala Lyme.
Serban Ionescu se lupta de luni intregi cu boala Lyme."E un blestem.Insotitorul devine creierul tau"

Actorul Serban Ionescu lupta cu "boala cu o mie de fete", asa cum este numita borelioza. Afectiunea a fost declansata de muscatura unei capuse.

Drama actorului Serban Ionescu. Imobilizat de o boala grava, dupa ce a fost intepat de o capusa
Drama actorului Serban Ionescu. Imobilizat de o boala grava, dupa ce a fost intepat de o capusa

Update 22.12.2012: Serban Ionescu Ionescu a murit. Actorul nu se mai poate spala si nu se mai poate hrani singur. Il ajuta familia, dar el nu a incetat sa spere ca intr-o zi se va ridica din pat si va urca din nou pe scena.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.