Liviu Ciulei, Ion Lucian, Emil Hossu si Serban Ionescu au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor

14-12-2012 18:07


Cu regretul ca oamenii dragi nu le sunt alaturi, rudele lui Liviu Ciulei, Ion Lucian, Emil Hossu si Serban Ionescu au preluat simbolic stelele pe care maestrii le-au primit simbolic pe Aleea Celebritatilor din Capitala.

S-au bucurat sa vada ca spectatorii isi aduc aminte cu dragoste si admiratie de cei care au facut istorie in teatrul si filmul romanesc.

Sunt patru mari stele ale teatrului si filmului romanesc care ne-au lasat mostenire personaje memorabile. In semn de respect pentru viata dedicata scenei, toti au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala.

Tomas, fiul marelui regizor Liviu Ciulei, ale carui spectacole au facut senzatie, a marturisit ca e prizonierul unei mari suferinte: "Filmele lui Liviu Ciulei nu sunt inca restaurate si accesibile publicului larg. Si poate acesta sa fie un inceput "

Omagiat a fost si actorul si Ion Lucian, un om de o modestie uluitoare, asa cum il caracterizeaza apropiatii.

Desi a trecut atat de putin timp de la moartea lui Serban Ionescu, Magda Catone si fiul sau au gasit puterea de a vorbi despre cel pe care l-au iubit.

"Sa nu-l uitati", a spus baiatul actorului.

Au tinut sa se alature familiilor Mircea Albulescu, Ion Haiduc, George Mihaita, dar si alti colegi de scena.

Si pentru ca a fost ziua Sfantului Mucenic Filimon, ocrotitorul fauritorilor de spectacole, la Biserica Radu Voda din Capitala s-a tinut o slujba de pomenire a actorilor trecuti in nefiinta.

VIDEO PROTVPLUS.RO