Constatarea după accident va putea fi făcută prin telefon. Pașii de urmat
Tehnologia le face viață mai ușoară șoferilor care au ghinionul să fie implicați în accidente ușoare.
Unele companii de asigurări au început să facă constatări video, adică o analiză rapidă a daunelor imediat după impact.
Șoferii nu mai sunt astfel puși pe drumuri până la centrele specializate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Constatarea în direct poate fi făcută dacă șoferii au un telefon inteligent și acces la internet.
Dacă avem un incident cu mașina, primul pas este să sunăm la firma la care avem încheiată polița de asigurare, apoi primim printr-un SMS un link pe care trebuie să îl accesăm, pentru ca operatorul să aibă acces la camera telefonului. De aici, trebuie doar să urmăm instrucțiunile.
Operatorul trimite apoi tot prin sms documentele de constatare care pot fi semnate pe loc, electronic. Durează doar câteva minute, iar șoferii nu mai trebuie să meargă până la un centru specializat pentru constatarea daunelor, ci doar la service pentru reparații.
Mădălin Roșu, președinte BAAR: „Îți oferă o flexibilitate crescută. Poți accesa în weekend, poți accesa în afara orelor de program și e mult mai facil. Nu am nevoie să mă întâlnesc cu cineva, să facă o constatare care poate durează o jumătate de oră, o oră și să fiu pe drumuri, mai ales în condițiile de trafic din București.”
Inspectorul are toate detaliile chiar din momentul evenimentului.
Tehnologia este folosită și pentru constatarea daunelor produse de grindină, de exemplu. Astfel de aparate vor ajunge curând și în România.
George Cojocaru, reprezentantul producătorului: „Este vorba de un tunel scanner, un computer tomograf pe înțelesul tuturor, în care mașina trece și vom avea o analiză care se reflectă în 3.000 de fotografii. Rapiditatea de identificare a oricărei deformații de pe caroseria autoturismului este foarte bine evidențiată, în condițiile în care vorbim de grindină, că acel element este atins de sute de lovituri.”
Deformările sunt apoi reparate foarte ușor, fără vopsire și chituire, cu ajutorul unor ventuze speciale care îndreaptă tabla. În cazul celor care nu au asigurare CASCO, totul costă între 100 și 150 de euro. Tehnica a fost deja folosită anul acesta, după ce peste 200 de mașini au fost avariate de o grindină serioasă în zona Zalău.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!