iLikeIT. Cele mai ciudate gadgeturi de la IFA Berlin 2019: oja la imprimantă

Ultima actualizare: 19-10-2019 10:49

Inovația merge mână în mână cu ciudățenia. Ce-ar fi telefonul care se pliază fără un preț pe măsură? Ce-ar fi bateria de 20.000 de miliamperi fără 20 de cabluri în cutie?

Oja scoasă prin imprimantă sau microscopul cu inteligență artificială care numără de capul ei celulele, deși nu e mai mare decât o cutie de telefon.

La IFA Berlin 2019, cel mai mare târg de tehnologie, le-am găsit pe cele mai ciudate.

Dacă ar fi să dăm un premiu pentru cel mai ciudat gadget al planetei, probabil ne-am gândi de două ori. Se întâmplă des că tocmai laureații să fie, ca execuție, la graniță cu inovația.

De-asta ne place LG G8x cu două ecrane. Dacă e util...dăm liber la discuții! Pe de altă parte, ia-o așa: când o să vezi - vreodată! - la Apple ceva de genul? E ca atunci când toată lumea face baterii externe pentru telefon și vine un chinez cu o baterie pentru laptop, cu mufă-n cutie pentru toate modelele de pe planetă.

Fix în această zonă de ”borderline” tehnologic am găsit ceva care se poate dovedi util pentru persoanele cu probleme de auz.

George Buhnici: ”Nu sunt încă o pereche de căști cu bluetooth, sunt mult mai mult de atât. Sunt o alternativă de 10 ori mai accesibilă pentru cei care au nevoie de un aparat auditiv ca să audă ce se întâmplă în jurul lor. Arată ca niște căști, pentru că de asta au reușit să aducă prețul în jos. Le poți regla în funcție de cum auzi, au și butoane mari. V-ați prins deja, sunt pentru cei de o anumită vârstă care vor să audă mai bine nu doar pe altcineva, ci și la telefon, televizor sau poate la o slujbă. Are baterie de 12 ore, butoane mari ca să se audă bine. De aceea ne place tehnologia când aduce lucruri noi la prețuri bune.”

La nevoie, dar nesolicitat, bifăm monitorul portabil de la Lenovo. Bun pentru deplasări, dacă tabelele din Excel se-ntind mai mult decât cere departamentul financiar. Oricum, pe ei îi interesează doar prima căsuță de sub linie….

George Buhnici: ”Pentru birou e ușor să găsești un birou de calitate. Dar, dacă lucreezi în deplasare, la 14 inch în diagonală ai perfecțiunea maximă. Îmi place ideea de monitor extern, își ia curentul direct din laptop. Ai un ecran direct. Dacă merge pe USB C merge și cu un telefon, a tras curent și am și telefonul mobil. O idee bună și pentru telefonul mobil, pe care poți fi și productiv. ”

Să mai căutăm premianți, căci loc este! Ne-a plăcut treaba cu imprimanta pentru unghii. Între noi fie vorba, nu puteam spune altceva, mai ales că George s-a sacrificat pentru echipă. Sau, mă rog, o fi avut el motive….Am aflat astfel că oja e rezistentă, deși tot nu știm cine ar folosi-o.

Punctăm și această pernă cu coadă, care și toarce. Este populară în Japonia și ... ciudată oriunde altundeva.

Totodată, bineînțeles că suntem fani de mici Drinkshift, un frigider pentru bere care se ocupă și de stocuri. Rămâi fără preferată, pac! comandă în locul tău!!

Înainte de concluzie, să nu uităm de viitorul stăpân al planetei. Pisica. Dacă cea din dotare e pe calapod cu rotunjimi, avem o soluție. Un echivalent al benzii de alergat, care poate aruncă și cu recompense pentru felină-atletă.

E doar 129 de dolari, pe Amazon. Deci, cui îi dăm premiul special? Hai cu votul pe Instagram!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO