Cum au petrecut Revelionul medicii din spitale și pacienții infectați cu COVID

Ultima actualizare: 01-01-2021 19:52

2021 va fi anul vaccinării şi acest lucru ne va ajuta să ne întoarcem la o viaţă normală. O spun cu speranţă medicii şi asistenţii din Spitalul Colentina.

Sunt oameni care de luni de zile au în grijă pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 şi care au fost la datorie şi în noaptea de Revelion.

Au ciocnit un pahar de şampanie fără alcool şi au privit artificiile de la geamul saloanelor.

„Ciocnim pentru un 2021 plin de normalitate, să fim alături cu prietenii să putem să ne întâlnim ca altă data” spun ei.

La miezul nopţii, în secţia de cardiologie, echipa de gardă priveşte cu speranţă spre anul care tocmai a început. Lângă brad, cu un tort mic şi şampanie fără alcool, medicii se bucură că au scăpat de anul cel greu.

„Trebuie să iasă mai bine, nu se poate...la cât am muncit în 2020 , la cât am sperat, a venit şi vaccinul, acum trebuie doar să se vaccineze populatia'' spune o doctoriță.

Sunt alături de colegii cu care au trăit multe clipe cumplite în 2020, însă gândul le este la cei de acasă.

„La mulţi ani iubire! Ce faci? Dorm piticii?” își întreabă soțul doamna doctor.

„Este acasă pentru că sunt restricţii şi nu a putut să vină în fata pavilionului să ciocnim la miezul nopţii. E primul Revelion pe care îl facem unul într-o parte celălalt în alta'' mărturisește ea.

După un an infernal, cadrele medicale îşi doresc parcă mai mult ca noi toţi să ne întoarcem la normalitate.

Şi în secţia de reumatologie trecerea în noul an s-a făcut cu şampanie fără alcool.


„La mulţi ani, 2021 cât mai bun, să trecem cu bine peste pandemie, să fim uniţi, să ne vaccinăm cât mai mulţi, să ne reluăm viaţa dinainte, să petrecem cu cei dragi, să nu mai stăm la distanţă de ei'' își urează cadrele medicale.

Aproape 9.000 de români infectaţi cu SARS-COV-2 sunt internaţi acum în spitale. Printre ei, şi aceşti pacienţi.

„Sănătate la toată lumea pentru că e greu când eşti bolnav'” urează o pacientă.

„Aș vrea să uit de anul ăsta, să fie un an bun pentru toată lumea şi bucurie. Sănătatea e mai presus că orice” spune altcineva.

Pandemia va fi învinsă atunci când cei mai mulţi dintre oameni vor fi vaccinaţi. Peste 70% din populaţia României, şi-au propus autorităţile. Până acum, în toată ţara, au fost imunizaţi 10.289 de angajaţi din spitale. Însă, în cele mai multe, vaccinarea va începe de săptămâna viitoare. Aproximativ 500.000 de oameni ar trebui să facă injecţia în prima etapă a campaniei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO