Câți copii s-au născut de Revelion în România. Tradiţia spune că vor avea noroc toată viaţa

Ultima actualizare: 01-01-2021 19:32

Aproape 500 de bebeluşi s-au născut, în România, în zorii Anului Nou. Tradiţia spune că cei care-şi fac intrarea în lume de Sfântul Vasile au tot norocul în viaţă.

Nu doar în dragoste, ci şi în afaceri şi sunt sănătoşi şi voinici. Şi asta îşi doresc, cel mai mult, şi părinţii lor, pentru ei.

Imediat după miezul nopţii, trei fetiţe şi un băieţel au deschis noul an cu surle şi trâmbiţe, la Maternitatea din Mureş.

Mihaela Demian, medic neonatolog: „Primul nou născut pe anul acesta a fost un nou-născut la termen cu 2940 de grame şi care a luat nota 10”.

În Timişoara, alţi opt bebeluşi au venit odată cu noul an.

Bianca Andrișan, mamă: „A fost unic, nu mă aşteptam. Aşa a vrut el să vină şi aşa a venit, chiar în prima zi din an.”

Luiza Rădulescu, medic neonatolog: „S-au născut opt copii în timpul nopţii. Ei sunt acum împreună cu mamele lor.”

Pentru ortodocşi, născuţii pe 1 ianuarie au şi protecţia unuia dintre cei mai importanţi sfinţi. Însă puţini părinţi îşi mai numesc copilul Vasile sau Vasilică.

Oana Maria Neața, medic neonatolog: „A fost un an zbuciumat şi pentru noi, şi pentru gravide, şi pentru bebeluşi.”

Bebelușii români reprezintă 0,13% din cei aproape 400.000 de copii născuţi în lume, potrivit estimărilor, în prima zi din acest an. UNICEF transmite că aceștia vor avea, în medie, o speranță de viață de 93 de ani. Adică mai mare decât a generaţiei precedente. Evident că totul depinde totuşi de luciditatea cu care adulţii gestionează deciziile majore ale prezentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO