Cum ar fi putut fi evitată tragedia din Onești, unde un bărbat a ucis 2 muncitori. Ce spune fiica agresorului
O luare de ostatici într-un apartament din Onești, județul Bacău, s-a încheiat tragic luni seară.
Un bărbat de 68 de ani a sechestrat doi muncitori care renovau locuința. A sunat la 112 și a amenințat că îi omoară.
În urma negocierilor, bărbatul nu a cedat. S-a năpustit asupra celor doi și, orbit de furie, și-a pus planul în aplicare.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În acea clipă, polițiștii au intrat în forță în casă și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a fost rănit la picioare, așa că medicii l-au preluat și l-au dus la spital.
În timp ce individul primea îngrijiri, soția lui era audiată. A fost încătușată, fiind acuzată că și-a ajutat partenerul.
Poliția Română a trimis o echipă de specialişti din Capitală pentru a verifica modul în care s-a intervenit în acest caz.
Bărbatul de 68 de ani, care i-a ucis pe cei doi muncitori, a fost proprietarul acelui apartament pe care l-a pierdut în urma unei executări silite. El a reușit cumva să intre în casa în care munceau cei doi tineri penru a o renova, i-a luat ostatici și a sunat la 112.
Individul a amenințat că îi ucide pe cei doi, iar polițiștii au ajuns imediat la fa'a locului, inclusiv cu un negociator. Și au urmat minute tensionate.
În tot acest timp, în jurul blocului s-a instalat panica. Martorii spun că omul ar fi ieșit pe balcon și ar fi cerut autorităților 300.000 de lei, contravaloarea apartamentului.
Gabriela Ciobanu, IPJ Bacău: „Autorul, care era calm până la un punct, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor din apartament, moment sesizat și de către forțele de ordine. Cu sprijinul persoanelor aflate în locație, s-a forțat cu mijloace din dotare, ușa metalică a locuinței agresorul încercând să o blocheze, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat."
În locuință au fost găsite cele două victime. Una dintre ele, incă în viață, a fost dusă la spital.
Ana-Maria Băncescu, director medical: „A fost adusă o persoană în vârstă de 36 de ani, cu multiple plăgi înjunghiate în regiunea sternală torace anterior și posterior, a fost resuscitat, a ieșit din stop, după care s-a instalat din nou în stop cardio-respirator. Din păcate, s-a declarat decesul. A fost adus și agresorul, cu multiple plăgi prin împușcare.”
Vecin: „Au pierdut apartamentul în instanță, au avut o altercație acolo. Ei au auzit că se lucrează în apartament, i-a sunat cineva că se lucrează în apartament și a venit, a intrat peste băieți: „Ce faceți aici, nu mai faceți nimic”. Nu e violent din câte știu, dar e, așa, plecat un pic.”
Vecin: „A intrat omul în apartament: „Păi voi cu ce drept stați aici sau lucrați?”. I-a luat ostatici, nu știu, se vedea de acolo de la balcon. ”
Soția agresorului a fost reținută, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate. În geanta ei, anchetatorii au descoperit mai multe coliere din plastic, cu care ostaticii ar fi fost legați.
Fiica bărbatului, stabilită în Germania, spune că tragedia putea fi evitată.
Fiică: „A fost o executare, dar nu era executare silită învestită cu formulă executorie. Nu s-au prezentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament, iar astăzi a sunat o vecină care informa că cineva este în apartament și nu știe ce face acolo.”
Reporter: „La acest moment apartamentul era al părinților dumneavoastră?”
Fiică: „Este al părinților mei, dar nici în momentul de față nu s-a prezentat nimeni, deși tatăl meu a cerut acel act, să i se aducă acel act. Astăzi nu i s-a adus actul care dovedea că apartamentul nu îi mai aparține.De ce s-a ajuns la așa ceva când puteau să aducă acel document?”
Reporter: „Și se rezolva așa, totul, credeți, dacă aduceau acea hârtie?”
Fiică: „Dacă aduceau acea hârtie se rezolva totul.”
Reprezentanții firmei care deține în prezent apartamentul susțin că imobilul a ajuns în proprietatea companiei în 2009, ca urmare a unei sentințe judecătorești și a fost în conservare până acum.