Un bărbat din Onești a ucis doi muncitori pe care îi luase ostatici. Agresorul a fost împușcat de polițiști

Dată publicare: 01-03-2021 17:42
Dată actualizare: 01-03-2021 23:41


Un barbat de 68 de ani din Onești a sechestrat doi muncitori care îi renovau apartamentul, a sunat la 112, și a amenințat că îi omoară. Negocierile au dat greș, iar polițiștii au intrat în forță, moment în care agresorul i-a înjunghiat pe cei doi ostatici.

Încă este neclar contextul în care a avut loc această tragedie. Cert este că urmările sunt dramatice: avem doi morți și un rănit, supus unei intervenții chirurgicale.

Bărbatul de 68 de ani a fost proprietarul apartamentului respectiv până recent, când l-a pierdut în urma unei executări silite.

El a reușit să intre cumva în casa în care munceau cei doi tineri pentru a o renova, i-a luat ostatici și a sunat apoi la 112. 

Individul a ameninţat că îi ucide pe cei doi, iar poliţiştii au ajuns imediat la faţa locului, inclusiv cu un negociator. În tot acest timp, în jurul blocului s-a instalat panica. Martorii spun că omul ar fi ieşit pe balcon şi ar fi cerut autorităţilor 300.000 de lei - contravaloarea apartamentului.

Pe tot timpul negocierilor agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, relatează presa locală.

Nu au reușit să îl facă pe bărbat să îi elibereze pe cei doi ostatici, așa că au încercat să pătrundă cu forța în apartament, au spart ușa, moment în care bărbatul de 68 de ani i-a înjunghiat pe cei doi muncitori.

În aceste condiții, în încercarea de a îl opri, au tras mai multe focuri de armă. Unul dintre ele l-a nimeri în picior, iar bărbatul a fost dus de urgență la spital. Din păcate, una dintre victimele sale a murit pe loc în urma înjunghierii. Celălalt a fost transportat de urgență la spital, s-a încercat resuscitarea sa, însă fără succes.

Fiica barbatului, stabilita in Germania, sustine că tragedia putea fi evitata.

Fiică: S-a făcut o executare dar nu s-au przentat cu niciun document. S-a furat tot din apartament şi astăzi a sunat o vecină că este cineva în apartament şi nu ştiu ce face acolo.
Reporter: În acest moment apartamentul este al părinţilor dumneavoastră?
Fiică: Este al părinţilor mei, dar deşi tatăl meu a cerut să i se aducă acel act, nici până azi nu i s a adus tatălui meu actul acela care se vedea că nu mai aparține a lui. Nu înțeleg de ce s-a ajuns la așa ceva, când puteau să aducă acel document. Dacă aduceau acea hârtie se rezulva totul.

Anchetatorii continua cercetările în acest caz şocant.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO