Cum a scăpat temutul interlop Ghenosu din Târgovişte de DIICOT, în “Ziua Z"
A fost ziua ''Z '', pentru procuroriii DIICOT, care au căutat în acelaşi timp, în toată ţara, mai multe grupări de crimă organizată. 290 de suspecţi au fost ridicaţi de la tot atâtea adrese.
La Târgovişte, anchetatorii au eşuat în prinderea unui interlop, Florin Pârjol, zis Ghenosu, suspectat de implicare în clonarea de carduri , proxenetism şi spălare de bani. Suspectul ar fi plecat de acasă, anunţat de cineva că urmează să fie vizitat de poliţie.
Florin Pârjol a fost arestat în Franţa pentru trafic de persoane în 2003, iar în 2007 a fost adus în ţară. În 2011 a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Potrivit anchetatorilor, gruparea condusă de Ghenosu, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camăta şi şantaj.
Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.
Miercuri, dimineaţa, procurorii DIICOT au bătut simultan la 280 de uşi, în spatele cărora aveau informaţii că se ascund suspecţi de trafic de droguri, infracţiuni economice, înşelăciune sau tentativa de omor. În Bucureşti, poliţiştii DIICOT au avut în vizor trei grupări.
Cele trei grupări infracionale aveau ca membru comun, un cetăţean libanez stabilit în România. Printre altele, Lachine Yassin este acuzat că ar fi ajutat cetăţeni arabi să intre pe teritoriul Uniunii Europene. Le comandă şi vindea documente false realizate în România.
Suspectul avea o filială în Braşov, unde producea documentele false. Clienţii, susţin procurorii, erau cetăţeni arabi, unii dintre ei declaraţi indezirabili pe teritoriul româniei pentru că aveau legături cu teroriştii. Aceştia primeau actele, intrau în România iar de aici plecau în Uniunea Europeană.
"Operaţiunea noastră este pregătită de un an şi operaţionalizata de şase luni. Sincronizare între toate birourile teritoriale a început în martie", spune procurorul şef DIICOT, Daniel Horodniceanu.
Sursa: Pro TV
Etichete: targoviste, diicot, interlop, perchezitii, ghenosu,
Dată publicare:
16-05-2018 19:23