Telespectatorii PRO TV au donat pentru Adrian 70.000 de euro in doar 4 ore. Si tu il poti ajuta cu un SMS sa invinga boala

26-11-2014 17:31


"In loc sa merg, am ajuns sa ma tarasc. Imi pierd treptat auzul si vazul, si nu mai pot scrie." Asta spune, rupand cu greu fiecare cuvant, un tanar student la drept.

Adrian lupta, de patru ani, cu o tumoare pe creier inoperabila, pentru care s-a incumetat sa faca biopsia o echipa de medici americani. Baiatul ar trebui sa ajunga tot in Statele Unite pentru un tratament modern, pe care Casa de Asigurari nu il deconteaza. 40 de mii de euro este pretul terapiei cu protoni, la o clinica din Boston. Fiecare sms trimis la numarul 8826 inseamna o donatie de 2 euro, pentru sansa lui la viata.

- Ma vezi bine?
- Aproximativ. Cu vederea am probleme si cu auzul pe partea stanga. - Cat de bine ma auzi?
- Cat poate urechea dreapta sa va auda.

Adrian isi aminteste durerile chinuitoare de cap, care l-au dus prima oara la doctor acum 4 ani. Era student in anul intai si isi vedea viitorul ca avocat. Atunci RMN-ul a aratat ca avea in creier o formatiune care se dezvolta rapid.

"- Primul doctor care m-a vazut la Ploiesti nu mi-a dat nicio sansa.
- Ce parea sa fie?
- O tumoare inoperabila. Am fost la Bucuresti, iar unii imi spun ori ca nu am nimic, ori ca nu am nicio sansa.
- Arata-mi tu cat de mare este acum.
- 8 cm, cat ar veni. In trunchiul cerebral, pe partea stanga". 

Dezamagiti de raspunsurile contradictorii primite in tara, parintii l-au dus in Ungaria. Dupa o luna si jumatate de radiatii, initial tumoarea a dat inapoi. Apoi a revenit violent - chiar si biopsia putea sa-l ucida. Atunci familia a luat bani de la banca si au ajuns in Boston, unde neurochirurgii i-au facut analiza.

De atunci au trecut trei luni. Tumoarea creste cu doi milimetri la fiecare cateva luni. Boala ii rapeste lui Adrian pe rand independenta miscarii si tineretea, curajul si demnitatea.

"- Adrian, acum mai poti sa scrii?
- Nu, nu, nicidecum. Mananc cu mana stanga.
- Cand ai scris ultima data?
- Probabil inainte sa plec inainte. Fotbalul mi l-a luat prima data si acum ce mi-a luat, mi-a luat facultatea. Mai aveam un an."

Filmarile sunt parte din dosarul lui medical. Dovezile care pot proba ca un diagnostic gresit, primit la inceput in tara, i-a imputinat sansele de vindecare. Le poate arata oricui, daca asta ii va convinge pe oameni sa-i deschida drumul spre tratamentul cu protoni, care ii poate salva viata. Pana va strange cei 40 de mii de euro, tanarul continua chimioterapia. Si nu toate medicamentele sunt acoperite de stat.

Va intrebati, poate, din ce reusesc, tatal instalator si mama asistent medical, sa plateasca mia de euro, cat costa lunar tratamentul lui Adi. Raspunsul a venit, pana acum, din doua credite bancare. De aici incolo, depind de intelegerea strainilor si, poate intr-o zi, un tanar avocat va cere socoteala statului in care i s-a spus simultan si ca nu are nimic si ca lupta pentru o cauza pierduta.

Fiecare sms trimis la numarul 8826 inseamna o donatie de 2 euro, pentru sansa lui Adrian la viata.

Donatii se pot face si in contul:

ZAMFIR MARIUS ADRIAN
LEI: RO83BTRL03001201W12222XX
EURO: RO98BTRLEURCRT00W1222201
SWIFT:BTRLR022
USD : RO41BTRLUSDCRT00W1222201
BANCA TRANSILVANIA

Cei care vor sa faca donatii din afara tarii pot contribui prin PayPal la email-ul bcatalinn@yahoo.com.

Pana in acest moment, numai prin SMS-uri s-au strans aproape 70.000 de euro. Cu alte cuvinte, au fost trimise peste 30.000 de SMS-uri.

VIDEO PROTVPLUS.RO