CSM anunță că Direcția Națională Anticorupție rămâne fără procuror-șef, din cauza OUG 7


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 16:25
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 16:14
Categorie: Stiri actuale
sigla DNA FOTO AGERPRES

DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi fără procuror şef al Secţiei penale, ca urmare a intrării în vigoare a OUG 7/2019.

Această ordonanță de urgență, promovată de ministrul Justiției Tudorel Toader, interzice delegările în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României.

Astfel, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat că a decis, marţi, respingerea propunerilor formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie de prelungire a delegărilor pentru două funcţii de conducere din cadrul acestui parchet, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale.

”În ședința din 26.02.2019, Secția pentru procurori a decis respingerea propunerilor formulate de D.N.A. de prelungire a delegărilor în două funcții de conducere din cadrul acestei structuri, respectiv aceea de procuror șef al Secției de combatere a corupției și de procuror șef al Secției judiciare penale.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 7/2019 care interzic delegările în funcții de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Președintele României. Ca efect al acestei măsuri, funcțiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecințe asupra exercitării atribuțiilor specifice, dintre care menționăm doar pe cea privind verificarea legalității și temeiniciei rechizitoriilor.

Secția de procurori atrage atenția încă o dată asupra efectelor O.U.G. nr. 7/2019 asupra activității Ministerului Public, reiterând în acest context necesitatea abrogării tuturor prevederilor din actul normativ menționat, care sunt de natură să afecteze această activitate.”, arată Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), într-un comunicat de presă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO