Cseke Attila, candidat la Primaria Oradea, a impartit cutii cu vitamina C, cu poza si numele sau

21-05-2012 07:31


Cseke Attila

Fostul ministru al Sanatatii Cseke Attila, candidat UDMR la Primaria Oradea, le-a impartit, duminica, trecatorilor, cutii cu vitamina C, pe care scrie "Vitamina Cseke", alaturi de sloganul "Oradea sanatoasa".

El a sustinut duminica o conferinta de presa in fata unei farmacii din municipiu, spunand ca el propune ca simbol pentru Oradea sanatoasa "vitamina C de la Cseke".

"Au existat de-a lungul istoriei cateva produse descoperite de savanti maghiari si care au ajutat intreaga omenire. Eu propun ca simbol pentru programul «Oradea sanatoasa» un astfel de produs. Savantul maghiar se numeste Szent-Gyorgyi Albert si este premiant Nobel pentru medicina in 1937 pentru descoperirea din ardeiul de Szeged a vitaminei C. Eu propun ca simbol pentru Oradea sanatoasa vitamina C de la Cseke. Un savant maghiar a ajutat intreaga omenire si eu propun ca un primar cu programul «Oradea sanatoasa» sa-i ajute pe toti oradenii", a spus Cseke Attila.

Cseke a vorbit si despre programul de screening pentru cancer mamar pe care vrea sa il lanseze daca va ajunge primar, subliniind ca din Primarie are de gand sa faca ce a facut de la Ministerul Sanatatii, respectiv sa ii ajute pe toti oradenii, "indiferent de apartenenta etnica".

"Azi, la Spitalul Judetean Oradea exista cel mai modern mamograf din tara si nu-l folosim la adevarata lui valoare. Grupul tinta al programului de screening este format din 28.500 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani, astfel ca se impune acest program", a spus Cseke.

Cseke doreste ca Primaria sa suporte costurile pentru analizele femeilor, astfel ca boala sa fie despistata intr-un stadiu cat mai incipient, iar pacienta sa poata fi tratata. El a prezentat apoi o cutie de vitamina C, redenumita "Vitamina Cseke". Pe cutia in care sunt zece tablete de vitamina C se afla poza si numele lui Cseke Attila, alaturi de sloganul "Oradea sanatoasa".

Dupa ce le-a impartit jurnalistilor cate o cutie din "Vitamina Cseke", fostul ministru al Sanatatii a pornit prin centru, impartind o cutie fiecarui oradean cu care s-a intalnit.

Candidatii la Primaria Oradea sunt actualul primar Ilie Bolojan (USL), Cseke Attila (UDMR), Zatyko Gyula (PPMT), Mihai Groza (PDL), Horea Vuscan (Partidul Uniunea Ecologista din Romania), Ioan Hathazi (PRM), Gheorghe Frent (PPDD), Dorel Vesa (Partidul Poporului - Legea Cojocaru) si Marius Sonea (UNPR)
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO