Credincioși amendați pentru că nu voiau să poarte mască la pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou. Câte sancțiuni s-au dat

Ultima actualizare: 27-10-2020 14:02

Se încheie, marți, pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, considerat Ocrotitorul Bucureştiului. Zeci de mii de credincioşi au putut zăbovi câteva secunde în apropierea raclei.

 

Oamenii au fost, în mare, paşnici. Dar nu au lipsit incidentele.
Jandarmii au aplicat 10 sancțiuni pentru că unii oameni nu au purtat mască de protecție.

Iar dacă unii dintre ei au fost prinși pe picior greșit, au fost și oameni care nu au purtat mască de protecție în semn de protest față regulile stricte impuse de acest pelerinaj.

Fiecare sancțiune a fost în valoare de 500 de lei, iar până acum au trecut pe la racla sfântă peste 31.000 de persoane.

Coada este, marți după amiaza, destul de mare. Așteaptă 2.500 de persoane, iar această coadă se întinde până pe Bulevardul Mărășești.

 

Cea mai mare coadă, în ultima zi de pelerinaj

 

Este cea mai mare de până acum, media zilnică de până acum fiind de 8- 9.000 de persoane.

Regulile sunt stricte. Intră, pe rând, câte o persoană, de acest lucru au grijă jandarmii, iar racla sfântă este dezinfectată cu atenție.

Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, născut în secolul XIX în satul Basarabov din Bulgaria.

A fost canonizat în 1955, moaștele sale sunt depuse la Patriarhie și în fiecare an au fost scoase în luna octombrie, dar și în vremuri grele, de boală, de cutremure sau de inundații, pentru că oamenii credeau că le adduce noroc și bunăstare.

Racla stă aici până la miezul nopții, până când se va închina ultimul credincios, după care va fi reintrodusă în catedrală.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO