O creatură marină neobișnuită, ”ca un dinozaur”, a fost prinsă în apele din Norvegia

Ultima actualizare: 16-09-2019 21:36
peste, Norvegia
Facebook.com

Un pescar din Norvegia a prins o creatură extrem de neobișnuită pe coastele din Andoya. Înfățișarea peștelui aduce aminte de cele preistorice, având ochii extrem de mari, bulbucați, foarte disproporționați.

Potrivit Daily Mail, pescarul are doar 19 ani și se numește Oscar Lundahl. El avea 4 cârlige întinse pe fir la o adâncime de aproximativ 800 de metri, când a simțit că ceva se mișcă foarte puternic.

Tânărul s-a luptat circa 30 de minute până a reușit să-l aducă în barcă.

Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Arăta foarte bizar, un pic ca un dinozaur. Habar nu aveam ce este, însă colegul meu știa.” a declarat el pentru The Sun.

Un ghid al peștilor al unei companii de pescuit din Norvegia susține că această creatură ciudată ar fi o rudă a rechinilor de acum 300 de milioane de ani.

Numele acestuia în latină, ”Chimaeras Monstrosa Linnaeus”, ar fi derivat dintr-o creatură mitică din Grecia, un monstru cu cap de leu și talie de dragon.

Peștele este foarte rar și trăiește în ape foarte adânci.

De altfel, pe pagina de Facebook a companiei de pescuit sportiv din Norvegia mai sunt fotografii cu capturi ale unor pești ciudați, care ...seamănă cu această specie.

Lundahl mai spune că peștele a murit în timpul acțiunii de aducere la suprafață, așa că ... l-a mâncat după ce a ajuns acasă, în ciuda urâțeniei.

”În ciuda urâțeniei, a fost chiar gustos. Semăna cu codul, însă mai gustos.” a spus tânărul pescar. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO