Crater imens in mijlocul unui drum din Arad. Localnicii trebuie sa parcurga 30 de kilometri pentru a-l ocoli

19-02-2016 08:08

Peisaj demn de Evul Mediu intre doua localitati din judetul Arad. Drumul Judetean 708 s-a surpat, iar circulatia in zona este complet blocata.

Craterul imens, adanc si de doi metri in unele locuri, a aparut dupa ce apele Crisului Alb au sapat pe sub sosea. Localnicii sunt suparati foc si asteapta ca autoritatile sa rezolve problema.

"- Cat e? Cam cat e?
- Cam asa.
- Si tu cat esti de inalt?
- 1.82...
- Uite, aici. Aici e mai adanc! Aici, da! Nu stiu daca te mai vezi aici!”

Groapa imensa, cu o lungime de peste 40 de metri, a aparut la inceputul saptamanii in drumul ce leaga localitatile Dieci si Crocna din judetul Arad. Asa ca oamenii care obisnuiesc sa treaca pe acolo s-au vazut nevoiti sa gaseasca rute ocolitoare.

"Foarte greu. Am inconjurat vreo 20-30 de km. Dar va ganditi ca noi suntem aici doar muncitori, dar sunt si copii care merg la gradinita, la scoala. Ar trebui sa faca vreo 4 km pana acolo, iar acum or sa faca vreo 30." a spus un localnic.

"Drumul e foarte rau, zona este defavorizata complet. Copiii trebuie sa mearga de la Gura Hont la Dieci, sa inconjoare 20-30 km, nu este normal..." a adaugat un altul.

Viceprimarul din comuna Dieci a fost printre primii care au constatat dezastrul. Apele Crisului Alb au sapat pe sub sosea, iar pagubele sunt insemnate. Edilul spune ca initial situatia nu parea grava. Acum insa lucrurile par sa fi scapat de sub control.

Primar: "Aici era 30 de cm. Acolo nici nu era. Partea aia nici nu se veda, nimica. Si aici era putin, putin. Nici vorba sa fie atata."

Ioan Chiu, viceprimarul Comunei Dieci: "Nu ne-am asteptat la asa ceva. Marti era putin plecat si intr-o noapte s-a dus cu totul."

Reprezentantii Consiliului Judetean Arad au anuntat ca reparatiile vor dura cel putin zece zile. O echipa fomata din mai multi specialisti va merge vineri in zona si va stabili cum se va proceda pentru a repara soseaua.

Tags: arad, drum, surpat, crater,


VIDEO PROTVPLUS.RO