Un copil in varsta de 13 ani din judetul Botosani, aflat pe o trotineta, a fost lovit in plin de o masina de teren. Baiatul a fost dus de urgenta la spital, unde a intrat in stop cardio-respirator.

Medicii au reusit sa il resusciteze si au cerut un elicopter SMURD pentru a-l muta la o clinica din Iasi, dar inima lui a incetat sa mai bata chiar cand urma sa fie urcat in aeronava, iar doctorii nu au mai putut sa il readuca la viata.

"Aici, uite! Se vede aici cum am agatat ceva. Aici ceva a fost. Se vede ca s-a jupuit asta. Dar nu vad trotineta unde e." a spus soferul.

Soferul sustine ca baiatul, din localitatea Mesteacan, judetul Botosani, ar fi iesit din curte pe o trotineta si a aparut brusc in fata masinii. Barbatul spune ca a incercat sa il evite, dar in zadar. In urma impactului puternic, copilul a fost aruncat pe sosea.

Sofer: “M-am trezit cu el in fata si ca sa-l evit m-am dus in sant. Altceva n-am avut ce sa fac.”
Bunic: “Dar mai erau copii cu el?“
Sofer: “Mai era un copil. Mai era cineva dar eu m-am uitat la el ca pe el l-am lovit si m-am dus la el sa vad ce are.”
Bunic: “El trotineta n-are, bicicleta nu are...”
Sofer: “Domne, dar se vede ceva. Am martori, au fost in masina.”

Imediat, la fata locului, a ajuns o ambulanta care l-a transportat la Spitalul de Pediatrie din Botosani. Acolo, medicii s-au straduit sa il tina in viata.

Catalina Duhaniuc: "Prezenta traumatism cranian pe partea frontala stanga, deschis, si un traumatism la nivelul femurului stang."

Pentru ca starea lui era grava, doctorii au decis sa il transfere cu un elicopter SMURD la o clinica din Iasi. Dar chiar inainte de a-l urca in aeronava, copilul a murit.

Agent sef adjunct Gabriel Jora, Politia Rutiera Botosani: "Conducatorul auto a accidentat un minor in varsta de 13 ani aflat in miscare pe un moped care a patruns pe partea carosabila, se pare, fara a se asigura."

Initial, bunicul baiatului a spus ca pustiul nu ar fi iesit pe strada cu trotineta. In cele din urma, vehiculul a fost gasit in curte.

Discutie intre doi agenti de politie:
“- Asta e!
- Unde era?
- La el pe prag!
- Unde?
- La el pe prag!”

Politistii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.