Coronavirus România, 10 septembrie. 1.380 de noi cazuri și 47 de decese în ultimele 24 de ore

coronavirus România
Inquam

Coronavirus România, 10 septembrie. Până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.380 de noi infectări.

Până joi, 4.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Coronavirus România, 10 septembrie

 

În intervalul 09.09.2020 (10:00) – 10.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (25 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Harta cazurilor de coronavirus în România confirmate pe județe, actualizată în timp real

 

Citește și
Declarație de presă a ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie
Majoritatea universităților vor avea cursuri online. Explicațiile ministrului Educației
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.015.772 de teste. Dintre acestea 25.185 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.940 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.245 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.370 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.940 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 35.488 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 12 persoane.

 Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 724 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.790 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost constatată, ieri, o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Situația românilor din străinătate

 

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.599 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.905 în Italia, 1253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 111 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 19 în Grecia, 5 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 338 au fost declarați vindecați: 308 în Germania, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Episcopul Huşilor, Ignatie, infectat cu COVID-19. În ce stare se află prelatul
Episcopul Huşilor, Ignatie, infectat cu COVID-19. În ce stare se află prelatul

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, acesta fiind internat, miercuri seara, la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, unitate suport COVID-19.

Majoritatea universităților vor avea cursuri online. Explicațiile ministrului Educației
Majoritatea universităților vor avea cursuri online. Explicațiile ministrului Educației

Cele mai multe universități își vor desfășura cursurile online, a spus Monica Anisie. Măsurile de prevenire a infectărilor cu coronavirus au fost luate în orice situație, a precizat ministrul Educației.

Trump recunoaște, într-o înregistrare, că a ascuns pericolul pe care îl reprezenta Covid-19
Trump recunoaște, într-o înregistrare, că a ascuns pericolul pe care îl reprezenta Covid-19

Washington Post dezvăluie că președintele Donald Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa, deși în declarațiile publice continua să compare cele două afecţiuni.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.