Copil de 5 ani din Vaslui, între viață și moarte după ce a băut o soluţie pentru deparazitarea oilor

Ultima actualizare: 27-09-2021 17:40

Un copil de 5 ani din județul Vaslui, se luptă să supraviețuiască, după ce a băut dintr-o sticlă o substanță deosebit de toxică. A crezut că este suc , dar era deparazitant pentru animale.

Polițiștii au deschis o anchetă, iar băiețelul este la terapie intensivă.

Băiețelul ieșise la joacă împreună cu alți copii. La un moment dat, a găsit o sticlă care avea un lichid în ea. Crezând că este suc, cel mic a făcut greșeala să bea ce era înauntru. Aproape imediat i s-a făcut rău și a plecat spre casă. A mai apucat să îi povestească bunicii ce s-a întâmplat, apoi a leșinat.

Mătușa copilului: "A fost o joacă, a confundat sticla cu suc cu o soluție. L-am găsit la timp, s-a dus pe un deal, nu știu unde a găsit, lângă o stână."

Medicii de la ambulanță l-au găsit pe copil în stare gravă. După ce l-au stabilizat, l-au dus la Spitalul din Bârlad, dar pentru că băiețelul se simțea tot mai rău, a fost transferat la Iași. Acum copilul este la terapie intensivă, iar starea lui este critică.

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Sf. Maria: "Copilul este stabil hemondimaic și respirator și s-a inițiat tratamentul specific, dar necesită în continuare management pe terapie intensivă."

Substanța pe care a înghițit-o băiatul este folosită pentru deparazitarea oilor și este deosebit de toxică pentru organismul uman. Odată intrată în sânge, poate provoca afecțiuni severe și chiar deces, spun specialiștii.

Iuliana Cocean, cercetător Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: "Acești compuși organofosforici intră în circuit sangvin și produc toxicitate, pot conduce la paralizii, insuficiențe respiratorii și alte efecte grave."

Părinții copilului lucrează în străinătate, iar cel mic fusese lăsat în grija bunicii.

Cei de la Protecția Copilului spun că familia este una sărmană, dar oamenii nu au avut niciodată probleme cu autoritățile, și din primele informații, copiii nu erau neglijați. Părinții băiețelului au plecat în urmă cu câteva săptămâni în străinătate, tocmai pentru a munci acolo, că să îmbunăteasca situația de acasă. Copilul a fost lăsat în grija bunicii, împreună cu sora lui mai mică. Întâmplarea de acum este considerată un accident nefericit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO