Un copil pierde un an din 7 la televizor. "Drogul" care il face dependent de ecran

Dată publicare: 22-05-2012 13:22
Dată actualizare: 03-10-2012 02:04


dependenta

Aveti grija cat va lasati copiii in fata televizorului sau la calculator. Ar putea deveni dependenti si nu ii veti mai putea dezlipi de monitor, sustin oamenii de stiinta.

Un studiu prezentat astazi de britanicii de la Sky News realizat in jurul copiilor dependenti de televizor arata ca din ce in ce mai mult aceasta problema devine cu adevarat ingrijoratoare.

Pe masura ce tehnologia avanseaza, copiii au acces la televizoare, calculatoare, smartphone-uri si tablete. Toate acestea ii fac dependenti de monitoare.

"Studiul arata ca in Marea Britanie, copiii de 10 si 11 ani au acces la 5 monitoare intr-o casa modesta. Fiecare copil petrece zilnic 6.1 ore cu ochii intr-un ecran, iar un nou nascut astazi va pierde un an din 7 in fata televizorului sau a calculatorului", scrie Sky News.

Doctorul Arik Sigman precizeaza ca este o intreaga generatie care risca acum sa devina "dependenta de monitoare":

"Cu totii stim ca aceste experiente, fie ca vorbim despre jocurile pe calculator sau uitatul la televizor, produc dopamina, o substanta care te face sa te simti bine. Daca in fiecare zi un copil produce aceasta substanta, in nenumarate ore pe saptamana, in perioada de crestere, mai tarziu vor fi consecinte, cum ar fi depentenda de a se uita in mare parte din timp la un ecran."

Specialistul Sigman spune ca o solutie pentru a rezolva aceasta problema este tinerea copilului departe de televizor pana la varsta de 3 ani, iar copiii de peste 7 ani sa nu stea mai mult de 2 ore pe zi in fata unui ecran.

Sursa: Sky News

Tags: dependenta, tv,


VIDEO PROTVPLUS.RO