Descoperirea șocantă a unor părinți după ce au montat microfoane în ghiozdanele copiilor

Ultima actualizare: 12-08-2019 20:02

Se face anchetă la o creşă din Alba Iulia, după ce câţiva părinţi au montat microfoane în ghiozdanele copiilor, iar apoi s-au îngrozit când au auzit cum se poartă angajatele.

Copiilor de nici trei ani li se vorbea urât şi erau chiar bruscaţi de o educatoare şi de o îngrijitoare.

Oamenii au mers la poliţie cu înregistrările.

Voce: "Acolo stai, tâmpitule! Că nu mai ştiu ce fac, că deja mă disperi cu ţipătul tău, nu te mai suport deloc, nesimţitule!"

La această creşă din Alba Iulia merg zilnic 50 de copii, care au de la 1 la 3 ani.

Un părinte a observat că băieţelul sau se comportă ciudat în fiecare dimineaţă. Era speriat şi tot mai retras.

Aşa că omul s-a gândit că poate afla detalii despre orele pe care cel mic le petrece acolo dacă îi va monta un reportofon în ghiozdan. La scurt timp, temerile sale s-au adeverit. De cele mai multe ori o educatoare şi o ingrjitoare erau cele care strigau la copii şi îi umileau! Şocant este că unii dintre cei mici plângeau îngrozitor şi se pare că au fost şi bruscaţi.

Voce: "Nu o mai încalţ, că e o putoare ordinară. Pune mâna şi te încalţa acuma, că deja mă disperi! Eşti o puturoasă şi jumătate!"

Voce: "Ai făcut pişu? No, ridică-ţi chiloţii! O bate Dumnezeu de prost!"

Voce: „Eu de nu dau cu tine de nu te vezi, deci, nu faci pe jos, da? Faci la oliţă, da? Să-ţi fie ruşine, că eşti un nesimţit."

Înregistrările au ajuns şi la anchetatori care au deschis deja dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: "În urma verificărilor au rezultat aspecte care ar putea constitui elementele de rele tratamente aplicate minorului."

Creşa se afla în subordinea primăriei.

Robert Roman, purtător de Cuvânt Primăria Alba Iulia : "Nu tolerăm astfel de comportamente, comisia s-a reunit în urma reclamaţiei şi în mod sigur vor fi luate măsurile care se impun."

Raluca Anton, psihlog: "Printr-un astfel de abuz, copiii se gândesc că lumea e un loc periculos, că nu vreau să mă duc cu altcineva, nu vreau să mă separ de părinţi. În al doilea rând, ar fi vorba de comportamentul agresiv, copilul nu acţionează prin a se retrage, prin a se lipi de părinte, ci printr-un mod agresiv pe care l-au văzut la un abuz."

Cele două angajate care se aud în înregistrări au fost chemate la audieri.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO