Copii batuti si injurati de educatoare, la o gradinita din Vrancea. "Daca te mai ridici, te dezbrac si te trimit acasa"

Ultima actualizare: 25-10-2016 00:57

In Romania, educatia facuta prin puterea palmei si cu vocea ridicata ramane o realitate care ne da fiori. Stau marturie imagini revoltatoare filmate de aceasta data la o gradinita din Vrancea.

Acolo, in loc sa fie un exemplu de comportament pentru copii, o educatoare ii supune pe ce acestia unui tratament spartan care poate lasa urme adanci pe termen lung. Copiii sunt loviti adesea si li se vorbeste urat, pe un ton nepotrivit. Cazul a intrat in atentia Inspectoratului si a Protectiei Copilului si este posibil ca inclusiv politia sa inceapa cercetari pentru rele tratamente aplicate minorilor.

"Te trag de urechi! Mai, chiar nu te doare, mai?" ii striga educatoarea unui copil pe care il chinuie. "Hai ... ti-am spus odata, ti-am spus de doua ori, dar tu de cate ori vrei sa iti spun? M-am saturat de tine! ...in pielea goala si acasa cu tine! Toata activitatea se desfasoara in jurul acestui copil!"

Aceste scene revoltatoare au fost surprinse de un părinte la gradinita din localitatea Poiana in judetul Vrancea. In imagini cadrul didactic ii agreseaza repetat pe copilasii aflati in clasa. "Daca ai vazut cine a raspuns la intrebare si tu faci pe prostul, asta se pedepseste!"

Motivele pentru care educatoarea are aceasta atitutine sunt de cele mai multe ori banale. Femeia se enerveaza fie pentru ca cei mici pleaca din banca sau fac mizerie, fie nu retin o poezie atat de repede pe cat si-ar dori ea. "Dupa mintea ta, cine a stat la masa? Un copil sau un porc? Eu zic ca un porc! La mizeria care e acolo, un porc!

Educatoare socheaza in primul rand prin limbajul folosit. "Pune stop. Unde iti e locul? Stai dracului unde iti e locul!" "N-ai voie acolo! N-ai voie acolo dementule! Lasa-ma in pace!  Daca te mai ridici iei bataie, te dezbrac. Poate sa ma ia politia in secunda 2, te dezbraci si te trimit acasa."

Cea care a facut aceasta inregistrare a publicat imaginile pe internet iar cazul a intrat in atentia Protectiei Copilului si a inspectoratului scolar Vrancea. Dorin Cristea, inspectorul general: "Suntem si noi socati, nu e normal?!! De luni mergem acolo sa vedem care este treaba, mergem sa controlam acolo, sa anchetam sa vedem ce s-a intamplat acolo si ce sanctiuni dam persoanei respective."

Autoritatile locale au stat de vorba cu educatoarea. "S-a plans ca a fost provocata si s-a ajuns la situatia asta desi nu avea nicio scuza si nu trebuia sa faca ce a facut”, spune primarul localitatii. Cea vizata a recunoscut pentru un ziar local din Vrancea ca l-a lovit pe unul dintre copii si a declarat ca isi asuma responsabilitatea pentru gesturile sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO