Controale la măști în piața Obor. Explicațiile aberante ale cetățenilor care încalcă legea
"Purtaţi masca de protecţie, pe nas şi pe gură", le cer autorităţile şi specialiştii românilor. Poate sună ca o placă, însă este mare nevoie ca informația să fie repetată, în special în situația de acum.
Controalele forțelor de ordine în locurile aglomerate scot la iveală nu doar explicații aberante ale cetățenilor, ci mai ales refuzul categoric de a se proteja și a-i proteja pe alții. Amenda este de 500 de lei.
Echipajele, formate din polițiști, agenți de la Poliția Locală și jandarmi au mers direct în piața Obor, cea mai mare din Capitală. Primul surprins fără mască a fost un bucureștean cu deficiențe de auz. A primit una, dar a refuzat să o poarte.
Acest bărbat, în schimb, face parte din tabăra celor care își țin mască sub bărbie. Incorect, adică. Amenda este de 500 de lei.
Reporter: De ce nu purtaţi masca?
Bărbat: Nu vreau.
Reporter: Chiar dacă legea vă obliga?
Bărbat: Care lege? legea nu exista.
Bărbat: "Nu mai fiţi deştepţi aşa, că are ce are. Dacă merg doi metri, trebuie să dau ochelarii jos. Nu o să iau educaţia de la dumneavoastră niciodată. Ce lege, că a venit teroriştii cu legile lor?"
În ciuda apelurilor și mai ales a demonstrațiilor făcute de specialiști, la televizor ori pe internet, mulți insistă că se sufocă dacă își acoperă și gura și nasul, cu masca sanitară.
Poliţiştii le-au cerut și celor care mănâncă sau beau în public să se retragă, abia apoi să își descopere fața.
Unii bucureșteni au scăpat doar cu avertizări verbale. Deși explicațiile prezentate i-au mirat, uneori, și pe polițiști.
Bărbat: Eu acum merg spre retragere. mă aduc acasă.
Reporter: Cât de veche este masca pe care o purtaţi?
Bărbat: Vreo două săptămâni.
Şi vânzătorii din Obor au fost avertizaţi.
Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al poliţiei Capitalei: "Ca să nu-ţi iei amendă în Bucureşti cel mai simplu este să porţi mască. Masca trebuie să acopere nasul cât şi gura".
Astfel de acțiuni ale poliției nu se organizează doar în București, ci și la nivel național. Iar amenzile, de regulă, curg gârlă. Dacă într-o zi obișnuită se dau în jur de 1000 de sancțiuni în medie, după astfel de acțiuni la nivel naţional numărul lor creşte foarte mult.
În medie, la capătul unei zile pline de controale, în jur de 7 mii de cetățeni și firme primesc amenzi, pentru că nu respectă normele sanitare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: bucuresti, sanctiuni, politist, controale, masti,
Dată publicare:
31-10-2020 17:48