Care sunt șansele ca Bucureștiul să intre în carantină. Răspunsurile oferite de Nelu Tătaru și Nicușor Dan

Ultima actualizare: 31-10-2020 16:04
coronavirus Romania, politia, politie
Inquam Photos / George Calin

În contextul în care numărul de infectări cu noul coronavirus crește dramatic în Capitală, în ciuda măsurilor impuse de autorități, decidenții politici sunt chestionați cu privire la o posibilă carantinare generală a Bucureștiului.

În acest sens, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Vaslui că o eventuală carantinare pe sectoare a municipiului Bucureşti este greu de realizat.

"Suntem în evaluare. Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare şi izolat, după cum este foarte greu de diferenţiat Bucureştiul de Ilfov în general. În acest moment suntem în perspectiva în care gestionăm fiecare caz în parte, facem izolarea sau carantinarea persoanelor, cu anchetă epidemiologică urmărită foarte clar şi monitorizarea prin medicul de familie", a precizat Nelu Tătaru.

El a subliniat, totodată, că "pandemia nu se tranşează în spitale", ci "între spitale", făcând referire la faptul că cetăţenii trebuie să respecte regulile impuse de criza sanitară.

Nicușor Dan: "Nu se impune carantinarea"

 

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu se impune carantinarea Bucureştiului în ansamblu.

"La acest moment, pentru Bucureşti, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea, însă există un sistem informatic pe care ministerul împreună cu STS-ul îl implementează. A început deja implementarea şi o să-l avem finalizat în câteva zile şi în baza acestui sistem o să putem să avem distribuţia geografică în interiorul municipiului a cazurilor şi atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un mic cartier, există un focar pe care în momentul de faţă nu îl vedem, pentru că informaţia nu e astfel structurată, o astfel de măsură locală poate să fie luată", a afirmat Nicuşor Dan la un post de televiziune.

El a anunţat controale la terase, având în vedere că sunt locaţii unde sunt încălcate cel mai mult normele de protecţie sanitară.

"De această chestiune se ocupă Jandarmeria şi Poliţia Locală. Am avut aseară o discuţie cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puţin sau încălcate cel mai mult sunt terasele, care se transformă spre seară în cluburi şi acolo o să intervenim în mare forţă", a mai declarat Nicuşor Dan.

Până în prezent, în Bucureşti s-au înregistrat în total 35.741 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 594 de noi infectări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO