Controale în zone cu terase din București. Ce părere au clienții: „Cu măști pe față nu se întâmplă nimic”

Ultima actualizare: 12-07-2020 09:54

Au fost controale de amploare, sâmbătă noapte, în mai multe zone cu terase din București.

Oamenii legii au verificat, în primul rând, dacă sunt respectate măsurile de distanţare cerute de autorităţi şi au dat amenzi acolo unde situația a impus-o.

Echipele de control şi-au îndreptat atenţia şi asupra calităţii produselor vândute de operatorii economici, dar și asupra eventualelor cazuri de evaziune fiscală sau muncă la negru.

Acțiunea vine în contextul în care chiar premierul Ludovic Orban anunța „controale la sânge” în acest sector.

La drum de seară terasele din Capitală au fost vizitate de poliţişti. Petrecăreţii, mult mai puţini decât în alte vremuri, nu au părut stânjeniţi de prezenţa oamenilor legii.

"Am rămas surprins, din 5 în 5 minute îi vedeţi cum patrulează pe aici. Mi se pare super, e ok din partea dumnealor."

"Cred că dacă ar începe să amendeze ar fi prea multă lume care ar plăti taxele astea.
Cum ţi se par aceste controale?
Mi se par normale pentru că sunt spaţii închise unde oamenii nu folosesc masca."

Distracţia a fost totuşi la ea acasă. Grupurile de prieteni au dansat chiar şi pe stradă, iar la unele localuri s-au format cozi de aşteptare, până s-a eliberat o masă.

În Centru Vechi din Bucureşti controalele au început la miezul nopţii şi s-au terminat spre dimineaţă. Oamenii legii nu au verificat doar societăţile comerciale, ci s-au asigurat şi că cei prezenţi respectă întru totul regulile şi păstrează distanţa.

"Sărbătorim a doua lună de eliberare din carantină, ne bucurăm cât se poate, totul cu măsuri de precauţie, avem şi noi măşti la noi, când intrăm punem masca, la baie punem masca, când ne apropiem punem masca."

"Ne distrăm, totul în regulă, cu măşti pe faţă, nu se întâmplă nimic."

Alături de poliţişti, pe teren au fost prezenţi şi reprezentanţi ai OPC şi ai ITM. Aceştia au verificat calitatea produselor, dar și eventuale cazuri de evaziune fiscală sau muncă la negru.

Poliţia Capitalei: Amenzi de peste 210.000 lei în urma controalelor din Centrul Vechi Bucureşti

 

 

Poliţiştii au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 210.600, în urma controalelor din Centrul Vechi al Capitalei, unde au fost verificate 17 societăţi comerciale.

Potrivit Poliţiei Capitalei, au fost aplicate sancţiuni de 3.500 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, 119.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10.000 lei HG 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, 40.000 lei pentru încălcarea HG 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, 10.000 lei conform Ordonanţei nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, 7.000 lei conform prevederilor Hotărârii nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, 3.400 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr 61/1991.

De asemenea, au fost date amenzi de 27.000 lei conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 1.000 lei conform Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun şi 1.000 lei conform OUG 195 /2002, fiind reţinute şi trei autorizaţii taxi.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 40 de kilograme de materie primă de origine animala şi nonanimală şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii de prestări servicii în bucătărie la una dintre societăţi.

Numai în perioada 3-10 iulie, în urma controalelor, au fost aplicate peste 12 mii de amenzi, cu o valoare pe aproape 4,5 milioane de lei. Dintre acestea, aproape 900 au fost date pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese. De asemenea, peste 6.600 de persoane au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile de protecţie individuală. Autorităţile anunţă că aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO