Concurs de doodle-uri, în București. Câștigătoarei i-a luat 17 ore să termine desenul câștigător
Sute de tineri și-au pus imaginația la bătaie într-un concurs de doodle-uri. Sunt, de fapt, desenele pe care le faci cu pixul, creionul sau markerul, în timp ce mintea îți e ocupată cu... altceva.
10 astfel de creații au fost expuse joi seară, în centrul Capitalei. Un juriu format din experți în domeniu a ales cel mai talentat artist, care va participa în finala internațională a competiției, la Amsterdam.
Pe asta s-a bazat Giulia când s-a înscris la concurs. Spune că i-a luat 17 ore să creeze un doodle care să o reprezinte, însă nu a crezut niciun moment că va câștiga.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Giulia Andronache, studentă, câștigătoarea finalei din România: „Am început prin a face niște schițe, cumva, și pe urma lor am început cu desenul și cu liniile mult mai clare. După care am început să-l animez. M-am uitat la alți concurenți din alte țări care erau punctele de legătură între desenele respective și cam ce ar căuta jurații.”
10 artiști s-au luptat pentru premiul cel mare - participarea la finala mondială a concursului, de la Amsterdam. Creațiile lor au fost expuse seara trecută în centrul Capitalei.
Octavian Graure, artist: „Mă bucură să văd inițiativă, unde se îmbină street style-ul, street art-ul și se expune spre o mulțime de oameni care ușor, ușor devin din ce în ce mai interesați.”
În total, 500 de doodle-uri s-au înscris în competiție. Juriul, format din trei experți în domeniu, a avut o misiune grea.
Cristian Simonca (Otravă), jurat: „Au fost vreo trei criterii. De creativitate, pur și simplu ce-ți transmitea lucrarea respectivă, de tehnică. A fost foarte greu să alegem lucrarea câștigătoare, dar cumva a fost lucrarea la care toți am fost de acord că a fost cea mai bună și ne-a plăcut cel mai mult.”
Acum, Giulia va avea și un mentor, un artist internațional, împreună cu care se va pregăti pentru marea finală. Acolo vor fi prezenți artiști din 60 de țări.