Cum s-a ales un primar cu dosar penal pentru ca s-a apucat sa astupe gropile. "In loc sa vina sa ne ajute, au chemat politia"

Ultima actualizare: 07-03-2016 00:04

Situatie revoltatoare intr-o localitate din Iasi, unde sapte oameni, in frunte cu fostul primar, s-au ales cu dosar penal pentru ca au astupat din proprie initiativa gropile din asfalt.

Cum nu aveau autorizatie, cei de la Drumuri Judetene i-au reclamat, iar parchetul a dispus trimiterea lor in judecata. Culmea este ca gospodarii au lucrat atat de bine, incat desi au trecut 4 ani, craterele n-au mai aparut.

Pentru ca nu aveau posibilitati tehnice gospodarii au decis ca betonul ar fi perfect pentru a acoperi gaurile din drumul judetean care trece prin comuna lor.

Muncitor: "Intr-o zi am pus de dimineata pana la amiaza pana ce a inceput sa ploua si pana au venit ei cu politia. In loc sa vina sa ne ajute, au chemat politia si ne-am oprit"

Dupa politisti au aparut si inginerii de la Drumurile Judetene care i-au acuzat pe muncitorii de ocazie ca nu au sef de santier, autorizatie si nu foloseau mixtura asfaltica. Din aceste motive, plangerile au ajuns, mai departe, la procurori.

Costel Nastase, fost primar: Nu se mai putea circula! Acum arata bine drumul dupa ce am betonat noi
Reporter: Cat ati cheltuit? 5-6 milioane lei vechi. Daca ne lasa sa ne facem treaba sigur era altceva

Fostul primar spune ca a hotarat sa asfalteze singur dupa ce ar fi cerut ajutorul directiei de drumuri judetene dar nu a primit niciun raspuns timp de un an. Acum omul este acuzat de abuz in serviciu iar ceilalti de complicitate.

Sofer: Cred ca cel care nu face nimic este mai vinovat decat cel care face ceva

Daniel Minciuna, director Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor Iasi: In principiu nu este voia sa intervii, e proprietatea Consiliului Judetean si nu a cetatenilor. Mie imi pare rau ca s-a ajuns aici.

Liviu Bran, avocat: Aici avem un gol de lege, administratorul este cel care savarseste un abuz in serviciu, este obligat sa intretina drumurile si poate invoca doar forta majora pentru a nu intretine drumurile, nu lipsa fondurilor. Abuzul este clar savarsit de ordonatorul de credinte de la Consiliul Judetean

Cei vizati risca o amenda consistenta sau chiar 6 luni de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO