Comuna din România în care oamenii trebuie să facă cerere la primărie pentru a se plimba prin parc

26-01-2021 17:12


Supărat că băncile din parc sunt distruse la căderea serii de tot felul de tineri care aruncă gunoaie peste tot, un primar din județul Iași a găsit soluția.

Primarul vrea să pretindă celor care vor să se plimbe pe alei sau să joace fotbal pe terenul recent amenajat, să facă, frumos, o cerere la primărie. Și să solicite accesul în parc cu 24 de ore înainte, sau chiar cu 2 zile. Oamenii sunt uimiți de ideea edilului, dar spun că, până una alta, vor accepta situația, pentru ca zona să rămână curată și băncile întregi.

În comuna Țuțora din județul Iași, cei aproape 2.000 de localnici, copii și adulți, au la dispoziție pentru relaxare trei parcuri amenajate de administrația locală.

Sătul să cheltuiască bani pentru tot felul de lucrări de reparații, primarul a impus reguli noi: cine vrea să se plimbe prin parc ori să joace fotbal pe terenul de sport după ora 17.00 are nevoie de acordul scris al edilului. Iar cererea de acces trebuie depusă la Primărie cu 24 de ore înainte de a păși în spațiul de joacă. În caz contrar, se vor da amenzi de câteva sute de lei.

Cristinel Albu, primarul comunei Țuțora: „Tinerii de diferite vârste au încercat să facă și alte activități, în afară de cele de recreere: să consume băuturi alcoolice, fumat și toate au dus la vandalizarea parcului. Să ne anunțe din timp, să punem acolo un responsabil, să știe că vor merge copiii să joace fotbal, handbal sau alte activități sportive pe acel teren sintetic, și atunci vom primi pe orcine să desfășoare actvitati, gratuit, numai că trebuie să fim înștiințați, iar accesul va fi controlat.”

Părerile oamenilor sunt împărțite:

Bărbat: „Copiii strică, are dreptate domnul primar, să facă niște orare. Este gălăgie, într-adevăr. Ăștia, de la 17 la 21 de ani mai consumă și alcool. Conducerea are dreptate, ceva frumos ca să strice, ar fi păcat.”

Pentru că nu există cameră video în zona parcurilor și nici pe stâlpi, patrule de polițiști și angajați ai Primăriei trebuie să facă periodic verificări, în special seara.

Până acum nu s-au dat amenzi, ci doar avertismente celor care nu au respectat ordinul dat de administrația locală. Din primăvară, dacă vor exista prea multe solicitări, formularele de acces vor fi depuse chiar cu 2 zile înainte, pentru grupuri mai mari de oameni.


VIDEO PROTVPLUS.RO