Seful Politiei Rutiere din Buzau a demisionat. Barbatul ar fi circulat cu numere false ca sa evite taxa de inmatriculare

Ultima actualizare: 18-01-2016 07:11

Acuzatii grave planeaza asupra sefului politiei rutiere din Buzau. Comisarul sef Vasile Nicolae este cercetat de procurori pentru ca ar fi folosit numere de inmatriculare false si expirate la masina personala, cu care venea la serviciu.

In urma scandalului, politistul si-a dat demisia din functie, dar a invocat motive medicale si se pare ca e deja internat in spital.

Comisarul sef Vasile Nicolae si-a cumparat anul trecut un autoturism din strainatate, dar ulterior a constatat ca inmatricularea masinii este extrem de costisitoare din cauza taxei de mediu de aproape 1000 de euro pe care era obligat sa o achite. S-a gandit atunci sa profite de functia sa de sef al politiei rutiere din Buzau.

Ofiterul a decis sa circule cu masina si, dupa ce i-au expirat numerele provizorii, gandindu-se probabil ca niciunul dintre subalternii lui nu il vor opri in trafic. Ulterior, politistul ar fi montat la masina personala si niste numere de inmatriculare de la un alt autorism - pe care nu avea drept sa le foloseasca. Faptele politistului au fost reclamate superiorilor, iar corpul de control al Politiei Romane a declansat o ancheta in urma careia comisarul sef a demisionat.

Ancheta care a dus la demisia sefului politiei rutiere din Buzau a fost declasata zilele trecute dupa ce un coleg de-al comisarului l-ar fi reclamat - din cate se pare - pe acesta la superiori.

Verificarile facute de corpul de control din IGPR au confirmat ca ofiterul a circulat cu numere exiprate si false la autorurism iar dosarul de cercetare a fost trimis la Parchet.

Cecilia Iana, procuror Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau: "S-a inregistrat un dosar privind punerea in circulatie a unui autovehicul neimatriculat si punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare. "

Procurorii spun ca deocamdata cercetarile vizeaza doar fapta in sine, nu si o persoana anume. Totusi, exista imagini care il incrimineaza clar pe politist.

Fostul sef al politiei rutiere din Buzau a mizat pe faptul ca niciunul dintre subalternii lui nu il va opri in trafic si de aceea probabil a circulat cu numerele de inmatriculare expirate sau false. A ignorat insa faptul ca autoturismul lui este filmat de fiecare data cand intra pe poarta inspectoratului de camerele de supraveghere de aici. Imaginile sunt acum proba in dosar.

Anchetatorii au imagini si pe camerele aparatelor radar care l-ar fi suprins de asemenea pe seful de politia rutiera in timp ce circula ilegal cu masina pe drumurile din judet. In plus, si Prefectura din Buzau a cerut o verificare.

George Sava, Prefectul judetului Buzau: "Am dispus o ancheta la nivelul serviciului de inmatriculari ce vizeaza folosirea nelegala a unor numere de inmatriculare de catre ofiterul de politie. Cel putin luni dupa-amiaza vom avea rezultate."

Comisarul Vasile Nicolae este nasul unui om instarit din Vrancea, iar nunta a fost una fastuoasa.

Irinel Balasha, tatal mirelui: "Eu il stiu de un om corect, de un om sarac. Are o masina, vai de ea, de o mie de euro, sta intr-un apartament cu doua cameri. Adica, sincer... daca si domnul Neculai e luat la verificari pentru saracie care o are pe dumealui, acuma... foarte necajit, la functia care o are, e foarte necajit!"

Seful demisionar al Politiei Rutiere din Buzau nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzatiile care i se aduc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO