Comisie trimisa la Spitalul din Arges, unde o tanara a nascut un copil mort. Doctorita, acuzata de moartea altor doi bebelusi

15-01-2016 13:25


Directia de Sanatate Publica a trimis o comisie la Spitalul din Calinesti, judetul Arges, unde o tanara in varsta de 21 de ani a adus pe lume un copil mort. Totul dupa ce, sustine ea, medicul ginecolog a lasat-o sa astepte pe hol mai bine de o ora.

Luni colegiul medicilor va lua acest caz in discutie. Iar sambata se va face autopsia bebelusului pentru a se stabili clar cauza mortii. Aceeasi doctorita a mai fost acuzata de moartea altor doi bebelusi. Primul caz inca se judeca, iar cel de-al doilea este la Parchet. Intre timp, doctorita profeseaza mai departe.

Tanara mamica povesteste ca in urma cu o saptamana a mers la spitalul din Calinesti pentru ca avea dureri. Doctorita Georgeta Dragoi, care era de garda, n-a vrut s-o consulte atunci pe motiv ca gravida nu avea asigurare. Dupa cateva zile, cand durerile au reaparut, tanara a chemat ambulanta care a transportat-o din nou la spitalul din Calinesti. De garda era aceeasi doctorita care, spun rudele, a dus gravida in sala de nasteri abia dupa o ora si jumatate. In cele din urma femeia a nascut o fetita, din pacate - fara puls.

Medicul acuzat de familia gravidei sustine ca nu are nicio vina."Am acordat asistenta in sensul de a preveni sangerarea, mama e bine, fatul e mort. In expulzie, cand e gata sa iasa, nu e timp de ecografie, de analize, iese copilul.”

Revoltate, rudele gravidei au chemat politia care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. Este al treilea pe numele doctoritei Georgeta Dragoi care in trecut a mai fost acuzata de moartea a doi bebelusi si a fost condamnata cu suspendare pentru ca a uitat un pansament in corpul unei paciente. In 2012 a refuzat sa faca cezariana unei gravide, desi bebelusul avea peste 4 kilograme. Femeia s-a chinuit ingrozitor iar copilul a murit.

In 2013, un bebelus nascut viu a murit in mainile doctoritei, iar medicii legisti au stabilit atunci ca moartea fost violenta si a fost cauzata de manevrele ginecologului. In ambele cazuri doctorita a fost suspendata cateva luni, dar nu i-a fost retras dreptul de practica. Cazul din 2012 abia acum a ajuns la instanta care urmeaza sa judece acuzatiile de ucidere din culpa. Cel de-al doilea, din 2013, este inca in cercetare la Parchetul Judecatoriei Arges. Tot aici a fost depusa joi si cea de-a treia plangere.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO