Măsurile luate de Primăria Capitalei, după ce a fost anunțat primul caz de coronavirus

Ultima actualizare: 27-02-2020 14:50

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat la sediul Primăriei Capitalei, un Comandament de urgenţă, având în vedere apariţia primului caz de coronavirus în România.

La şedinţă participă conducerea ASSMB, managerii şi directorii medicali ai celor 19 spitale aflate în administrarea PMB, reprezentanţi ai SABIF, DGASMB, precum şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu.

În cadrul conferinței, primarul general Gabriela Firea a declarat: „Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne au anunţat confirmarea unui caz de coronavirus în România. În acestă situație, principala întrebare a bucureştenilor este dacă se impune închiderea unităţilor de învăţământ. Vă transmit că toate deciziile se iau la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar noi ţinem legătura cu toate instituţiile naţionale. Nu este cazul să luăm măsuri anticipative pentru a aplică anumite restricţii.”

„Țin legătura permanent cu domnul Arafat, cu domnul Cercel și cu domnul Imbri, ei sunt cei care trebuie să ne transmită măsurile care se impun în această perioadă. În acest moment în Capitală sunt 1.000 de persoane autocarantinate, iar toate persoanele prezentate la Babeş sunt în stare bună de sănătate” a mai spus Firea.

Pregătiri pentru o eventuală epidemie de coronavirus

 

Gabriela Firea a tranismis că „spitalul de boli infecţioase Victor Babeş a alocat un corp de clădire separat, cu 60 de locuri, pentru pacienţii cu coronavirus, personalul fiind dotat cu echipamentul necesar pentru o astfel de situație.”

„Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport, îi va primi pe cei care au nevoie de terapie intensivă, fiind trimiși aici cei care nu au coronavirus şi erau internaţi la Matei Balş. De asemenea, demarăm procedura de achiziţionare a unui aparat de testare genetică pentru depistarea coronavirusurilor”, a mai adăugat primarul general al Capitalei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO