Colonelul Corcodel rămâne după gratii. Cum îi amenința pe angajații care nu i se supuneau

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 18:41
Categorie: Actualitate

Colonelul Marian Corcodel rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare, după ce au cântărit mai mult probele strânse de procurori, care arată că fostul şef din jandarmerie se transformase într-un tiran.

Subordonaţii care nu-i făceau pe plac erau şantajaţi cu divulgarea unor secrete din viaţa privată, ori ameninţaţi cu retrogradarea. În schimb, cei care îl protejau erau invitaţi la petreceri exclusiviste, unde primeau cadouri scumpe şi chiar favorurile unor prostituate.

Marian Corcodel, spun subordonaţii săi, conducea cu mâna de fier unitatea militară 0260 din cadrul jandarmeriei romane.

Nu ar fi ezitat să le inventeze probleme imaginare celor incomozi, pe care voia să îi înlăture, asta după ce recurgea la tot felul de ameninţări: că îi va muta disciplinar sau că va face publice probleme delicate din viaţa personală a celor care puteau să-i fie duşmani.

Nu se sfia nici să apeleze la metode neortodoxe ca să strângă "material de şantaj". De exemplu, un angajat la spălătoria auto a unităţii militare a fost transformat peste noapte în şofer, deşi nu avea permis pentru autospecialele unităţii, doar ca să îl spioneze pe unul dintre şefii DIPI, serviciul secret din ministerul de Interne.

Mai mult, baza militară condusă de Corcodel se transformase în garaj personal.

Corcodel ar fi transformat baza sportivă a cazărmii Băneasa, spun martorii din dosar, într-un adevărat parc auto cu maşinile păstrate gaj în schimbul împrumuturilor. Autoturismele stăteau parcate pentru mult timp pe spaţiile Jandarmeriei şi păzite de subordonaţii comandantului. Subofiţerilor care îndrăzneau să întrebe ce-s cu ele acolo, li se spunea, scurt: vezi-ţi de treabă, e ordinul comandantului.

Are un caracter infect, le-au declarat martorii procurorilor. Acesta ar fi fost ajutat de comisarul şef Octavian Cristescu, ofiţer DIPI, care nu doar că îl prevenea dacă cineva se plângea de el, dar îl şi consilia în activitatea infracţională, spun anchetatorii.

La baza Felix Țopescu, colonelul Marian Corcodel ar fi organizat frecvent mese festive la care invita persoane din cadrul MAI, Jandarmeriei, senatori, deputaţi dar şi pe nelipsitul ofiţer DIPI. El ar fi primit în schimbul protecţiei împrumuturi băneşti, băuturi, parfumuri dar şi relaţii cu prostituate.

Corcodel era însă precaut şi îi cerea omului de încredere să-i cumpere un telefon şi o cartelă nouă în fiecare săptămână. La percheziţii, anchetatorii au găsit nu mai puţin de 26 de telefoane mobile şi 10 cartele nesigilate.

Marian Corcodel, supranumit ”polonic” și ”banca comercială”, vrea să fie liber
Marian Corcodel, supranumit ”polonic” și ”banca comercială”, vrea să fie liber
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Gabriela Firea
Gabriela Firea a convocat, luni dimineață, comandamentul de iarnă
Bătrân salvat în ultima clipă de un vecin din casa în flăcări. De la ce a pornit incendiul
Un TIR a intrat într-o farmacie din Prahova. Ce făcea şoferul în loc să conducă
Iarna s-a instalat în doar câteva ore, în 30 de județe: „M-a luat pe nepregătite”. Drumuri închise și zboruri întârziate
Răsturnare de situaţie în cazul tabloului de Picasso găsit în Tulcea. Ce s-ar fi întâmplat de fapt
Greva generală de la metrou ar putea bloca Bucureștiul săptămâna care vine
extragere loto
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri