Colonelul Corcodel rămâne după gratii. Cum îi amenința pe angajații care nu i se supuneau
Colonelul Marian Corcodel rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii i-au prelungit mandatul de arestare, după ce au cântărit mai mult probele strânse de procurori, care arată că fostul şef din jandarmerie se transformase într-un tiran.
Subordonaţii care nu-i făceau pe plac erau şantajaţi cu divulgarea unor secrete din viaţa privată, ori ameninţaţi cu retrogradarea. În schimb, cei care îl protejau erau invitaţi la petreceri exclusiviste, unde primeau cadouri scumpe şi chiar favorurile unor prostituate.
Marian Corcodel, spun subordonaţii săi, conducea cu mâna de fier unitatea militară 0260 din cadrul jandarmeriei romane.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu ar fi ezitat să le inventeze probleme imaginare celor incomozi, pe care voia să îi înlăture, asta după ce recurgea la tot felul de ameninţări: că îi va muta disciplinar sau că va face publice probleme delicate din viaţa personală a celor care puteau să-i fie duşmani.
Nu se sfia nici să apeleze la metode neortodoxe ca să strângă "material de şantaj". De exemplu, un angajat la spălătoria auto a unităţii militare a fost transformat peste noapte în şofer, deşi nu avea permis pentru autospecialele unităţii, doar ca să îl spioneze pe unul dintre şefii DIPI, serviciul secret din ministerul de Interne.
Mai mult, baza militară condusă de Corcodel se transformase în garaj personal.
Corcodel ar fi transformat baza sportivă a cazărmii Băneasa, spun martorii din dosar, într-un adevărat parc auto cu maşinile păstrate gaj în schimbul împrumuturilor. Autoturismele stăteau parcate pentru mult timp pe spaţiile Jandarmeriei şi păzite de subordonaţii comandantului. Subofiţerilor care îndrăzneau să întrebe ce-s cu ele acolo, li se spunea, scurt: vezi-ţi de treabă, e ordinul comandantului.
Are un caracter infect, le-au declarat martorii procurorilor. Acesta ar fi fost ajutat de comisarul şef Octavian Cristescu, ofiţer DIPI, care nu doar că îl prevenea dacă cineva se plângea de el, dar îl şi consilia în activitatea infracţională, spun anchetatorii.
La baza Felix Țopescu, colonelul Marian Corcodel ar fi organizat frecvent mese festive la care invita persoane din cadrul MAI, Jandarmeriei, senatori, deputaţi dar şi pe nelipsitul ofiţer DIPI. El ar fi primit în schimbul protecţiei împrumuturi băneşti, băuturi, parfumuri dar şi relaţii cu prostituate.
Corcodel era însă precaut şi îi cerea omului de încredere să-i cumpere un telefon şi o cartelă nouă în fiecare săptămână. La percheziţii, anchetatorii au găsit nu mai puţin de 26 de telefoane mobile şi 10 cartele nesigilate.