Colonelul acuzat de cămătărie își lua singur dobânda de pe cardurile colegilor. Averea lui Corcodel


Ultimul update: Marti 08 August 2017 21:46
Data publicarii: Sambata 05 August 2017 19:09
Categorie: Stiri actuale

Colonelul de jandarmerie Marian Corcodel cerea cardurile bancare cu pin cu tot celor cărora le acorda împrumuturi. Astfel îşi scotea singur dobânda lunară.

Mai mult, pe cei care nu mai aveau bani să plătească datoria, plus dobânda, îi execută silit. Sunt detalii incredibile din dosarul militarului acuzat de procurorii DIICOT de camătă, delapidare şi organizarea unui grup infracţional. Colonelul a fost vineri seară arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile.

În biroul colonelului Marian Corcodel anchetatorii au găsit, pe lângă 50.000 de lei şi 55.000 de euro cash şi caiete în care şeful Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române îşi nota sârguincios numele persoanelor îndatorate.

Clienţi erau Țoamenii în uniformă", însă şi civili care ajungeau la el prin intermediari.

Procurorii DIICOT spun că militarul Marian Corcodel îţi acorda împrumut doar dacă îi lăsai cardul de salariu, că să-şi scoată singur dobânda lunară. Iar regula era aplicată cu sfinţenie atât cadrelor MAI, cât şi persoanelor din afară ministerului.

Aşa, cei din anturajul colonelului au inventat expresii ca "are cardul la Corcodel" sau e împrumutat la "banca română de comerţ corcodel". Şi nu puţini ar fi fost aceia care ar fi ştiut ce face.

În schemă erau incluşi şi subordonaţi de-ai comandantului, susţin procurorii, care adunau de la împrumutaţi sumele datorate. Marian Corcodel şi-a riscat imaginea şi libertatea deşi nu ducea lipsa de bani. El câştigă 8.500 de lei, iar soţia sa 2.600 în fiecare luna, conform declaraţiei de avere.

Și cu toate aceste venituri mari, averea strânsă de colonelul Marian Corcodel este impresionantă. Deţine cota parte din 138 de hectare de teren intravilan şi extravilan din Ilfov, Bucureşti şi Teleorman. Are o vila in Titan de 220 de mp şi încă una în Teleorman, de 800 de mp.

Marian Corcodel a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Măsură poate fi contestată, însă, până la o nouă decizie a judecătorilor, va stă după gratii.

VIDEO PROTVPLUS.RO