Cod roșu de viscol în mai multe județe

Ultima actualizare: 17-01-2022 22:56
Ninsoare abundentă a luat pe nepregătite șoferii din Cluj. A fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire
StirilePROTV

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni seara, mai multe atenționări de tip nowcasting cod roșu de viscol pentru mai multe județe. 

Astfel, până la ora 22:00 este cod roșu de viscol în județul Cluj, în zona de munte, la peste 1.800 m. Aici se vor semnala viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 m.

Până la ora 23:00 sub atenționare de tip cod roșu de viscol vor ju județele Caraș Severin și Hunedoara, la peste 1.800 de m. Și aici va fi viscol puternic și intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 140...145 km/h, zăpadă puternic troienită și, vizibilitate redusă spre 0 m. 

În judeţul Caraş-Severin a fost transmis mesaj Ro-Alert, după ce meteorologii au emis cod roşu de vânt puternic.

Mai multe localități au rămas fără curent

Şase localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără curent electric, luni seară, din cauza vântului puternic ce bate în rafale de până la 145 km/oră, iar drumul naţional care leagă localităţile Oţelu Roşu (Caraş-Severin) de Haţeg (Hunedoara) este blocat, informează News.ro. În zonă, stratul de zăpadă este de până la 20 de centimetri.

De asemenea,  traficul este blocat pe DN 68 (Oţelu Roşu-Haţeg) la Valea Bistrei, zăpada fiind de 20 cm. Serviciul Drumuri Naţionale Caransebeş acţionează cu mai multe utilaje pentru degajarea carosabilului.

Și Centrul Infotrafic a anunțat că ninge viscolit pe mai multe artere din ţară, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe drumuri din centru şi nord.

De asemenea, în județul Hunedoara, traficul este întrerupt pe DN 76 Șoimuș – Brad, în zona localității Vălișoara, pentru tractarea unui autotren cu defecțiuni tehnice, care a derapat și s-a poziționat transversal pe axul drumului.

Pe DN 17 Vatra Dornei, județul Suceava – Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, circulația autovehiculelor cu masa maximă mai mare de 7,5 tone este restricționată până la ora 20.30 pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze.

Transalpina a fost închisă 

De asemenea, din cauza condițiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilității fapt ce poate cauza probleme participanților la trafic, DN 67C, între Novaci și Rânca a fost închis de la 21:30 până în data de 18 01.2022, ora 9:00.

Salvamontiștii din Gorj intervin pentru a acorda primul ajutor unui bărbat

Salvamontiștii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj aflați în serviciul operativ în Baza de intervenție Ranca -masivul Parang, pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializată. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO