Avertizare Infotrafic: Ninge viscolit pe mai multe artere din ţară. Trafic întrerupt pe DN76, după ce un TIR a derapat

Ultima actualizare: 17-01-2022 22:40
viscol
News.ro

Centrul Infotrafic anunţă, luni seară, că ninge viscolit pe mai multe artere din ţară, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe drumuri din centru şi nord.

Traficul este întrerupt pe DN 76 în judeţul Hunedoara, după ce un TIR a derapat şi a ajuns de-a latul drumului. Pe DN 17, în judeţul Suceava, sunt restricţii de tonaj.

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, pe alocuri abundentă, viscolită, circulaţia desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe multe artere rutiere din zona centrală şi de nord a ţării”, a transmis Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că, în judeţul Hunedoara, traficul este întrerupt pe DN 76 Şoimuş – Brad, în zona localităţii Vălişoara, pentru tractarea unui autotren cu defecţiuni tehnice, care a derapat şi s-a poziţionat transversal pe axul drumului.

Pe DN 17 Vatra Dornei, judeţul Suceava – Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, circulaţia autovehiculelor cu masa maximă mai mare de 7,5 tone este restricţionată până la ora 20.30 pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

”Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să-şi asigure rezerve de combustibil, să aibă funcţionale sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare, circulând cu viteză redusă”, a mai transmis Centrul Infotrafic.

S-a închis circulaţia pe Transalpina, între Novaci şi Rânca

 

Autorităţile anunţă, luni seară, că a fost închisă circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Novaci şi Rânca (judeţul Gorj), din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse.

”Luni, 17.01.2022, având în vedere ninsorile abundente şi viscolul care produc vizibilitate extrem de redusă, CNAIR şi Poliţia Rutieră au decis închiderea sectorului de drum Novaci – Rânca de pe DN 67C (km 16+000 – km 34+800), începând cu ora 21:30, pentru toate categoriile de autovehicule”, anunţă CNAIR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că circulaţia va rămâne închisă cel puţin până marţi, la ora 9:00.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a mai transmis CNAIR.

Centrul Infotrafic a precizat că viscolul determină scăderea vizibilităţii la sub 10 metri.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă luni, în cea mai mare parte a ţării, iar din cursul după-amiezii vor fi şi ninsori, în nord-vest şi la munte. Intensificările vântului vor persista, iar în zonele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va fi Cod portocaliu de viscol, cu reducerea vizibilităţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO