Cod roșu de distracție în București. Unii au dansat în Centrul Vechi, în timp ce alții au recitat poezii în Grădina Botanică
În Capitală a fost cod roșu de distracție. În Centrul Vechi abia aveai unde să arunci un ac. În localuri și la terase tinerii cu greu și-au făcut loc pentru a dansa. Dar aglomerația nu i-a deranjat pe petrecăreți.
La Grădina Botanică însă, alta a fost atmosfera. Întinși pe iarbă, cei care au vrut liniște și o porție de cultură au luat parte la un eveniment aflat la prima ediție.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Întreaga vară, organizatorii pun la cale picnicuri culturale, cu muzică, socializare și lectură.
Dorință de distracție a fost uriașă sâmbătă seară în Centrul Vechi al Capitalei. Drept dovadă, petrecăreții au dansat pe unde au apucat - în localuri, pe terase, printre mese ori pe străduțe. Cum aglomerație a fost cuvântul de ordine, nici vorba de distanțare fizică.
”Turist: Excelent. România e superbă.
Reporter: De unde sunteți?
Turist: Din State. Romanii sunt cei mai buni la avut distracție din lume".
"E o atmosferă foarte plăcută, alături de persoanele dragi, ne simțim foarte bine".
"Simt cumva că revenim la normal și că începem să ne distrăm din nou".
”Distracția este secretul fericirii și al tinereții”
Alții au optat pentru o seară mai liniștită, la Grădina Botanică din București, care găzduiește un eveniment aparte.
Silvia Floareș, fondator Weekend Sessions: "Este prima ediție Weekend Sessions, un program de picnicuri culturale, cu muzică clasică, jazz, puțină muzică alternatiăa, descoperiri de mici antreprenori locali, degustări, e o zonă de socializare și interacțiune pe relaxare și calm".
Nu au lipsit atelierele de lectură.
"Mai întâi am spus poezii, am participat, recitat și acum stăm, ne uităm și ascultăm muzică, e foarte frumos".
"Se pune acum niște muzică din anii '20 și încercăm cum se distrau oamenii acum 100 de ani. Noi mereu ne distrăm, distracția este secretul fericirii și al tinereții. Am mai fost la evenimente aici, la Grădina Botanică și e un spațiu drăguț, e răcoare, e de vară, e boem".
Cei care vor să se bucure de o astfel de experiență sunt așteptați la Grădina Botanică în fiecare sfârșit de săptămână, până la mijlocul lunii septembrie. Biletul de intrare costă 60 de lei.