Înarmaţi-vă cu răbdare dacă vreți să călătoriți prin țară în această vară. Ca de obicei, vacanța se suprapune cu sezonul reparațiilor de drumuri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere deschide zeci de șantiere unele în zone turistice. Cel mai greu se va circula pe Valea Oltului.

Rezervați-vă o zi ca să ajungeți de la București la granița de vest a țării, pe Valea Oltului. Vara aceasta DN7 va fi o zonă greu de străbătut.

Pe porțiunea dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea, la Cotmeana, se fac lucrări de consolidare. Mașinile circulă alternativ, pe o singură bandă.

Greul începe însă dincolo de Râmnicu Vâlcea, spre Sibiu. Viaductul de la Călimănești e în reparații.

Șofer: ”Să ajungem în frontiera din București, îmi trebuiesc 10 ore, întâmpini toate obstacolele posibile și imposibile din țara asta”.

Șofer: „Au fost cazuri când am stat și câte 2 ore”.

Șantierul se apropie de final, spun drumarii.

Anca DeniSa Murgescu, Șef Lucrare: „Condițiile de lucru au fost sub stres din cauza traficului foarte mare. S-a lucrat cu mai multe echipe, cu ore de lucru între 12-14 ore pe zi lucrate.”

În Boița, locul unde se întâlnesc DN7 și DN1, sunt alte coloane de mașini. Se circulă alternativ pe mai multe sectoare.

Nici vacanța în Prahova sau Brașov nu va fi lipsită de aglomerație.

Iar în capitală, începând cu 1 iulie, vreme de 5 săptămâni, pe DN1, la pasajul către complexul comercial din nord se înlocuiesc rosturile.

De asemenea, cine vrea să ajungă la munte, pe DN1A, trebuie să știe că la Babarunca se execută lucrări de consolidare.

De săptămâna viitoare intră în reparații și zona Păduchiosu de pe DN 71, drum care leagă Sinaia de Târgoviște.
Iar pe DN13, la Bunești, în apropiere de Viscri se repară un pod.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: „Betonul nu poate fi turnat iarnă din cauza frigului. Ca atare sezonul se suprapune sezonului estival, pe perioada de vară”.

Și în Moldova și Muntenia sunt șantiere. Pe DN15, în frumoasa zonă Poiana Teiului - Bicaz se toarnă un nou covor asfaltic, astfel că se circulă pe o singură bandă.

Visați la liniștea mănăstirilor din nord? Aflați că se repară drumurile la Putna și Vatra Moldoviței - Ciumârna În Buzău, pe DN10, la Nehoiu și Grămăticu, viteza va fi restricționată la 30 de km pe oră. Iar la Siriu veţi avea două zone semaforizate.

Șofer: „Avem timp să ne uităm încolo, încoace dacă se circulă mai încet”.

Există însă și o veste bună: CNAIR a hotărât să suspende lucrările pe Autostrada Soarelui, pe perioada sezonului estival. Asta după ce, în weekend, la podul de la Cernavodă și la stația de taxare de la Fetești s-au format coloane de aproximativ doi kilometri.