Clotilde Armand, amenințări pentru angajați: „Faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie”

14-02-2021 19:06


Clotilde Armand, amenințări pentru angajați: „Faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie”

Clotilde Armand amenință că îi va da afară pe angajații din Primărie care refuză să colaboreze cu ofițerii DNA. Faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie", a spus ea.

 

Primarul Sectorului 1 aspus că unii funcţionari ai Primăriei au refuzat să ofere Direcţiei Naţionale Anticorupţie documente solicitate în legătură cu studii de fezabilitate achiziţionate de Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1.

„Zilele trecute am aflat de la Direcţia Juridică că procurorii DNA au solicitat de la mai multe departamente documente privind studiile de fezabilitate achiziţionate de AUIPUSP, încă de anul trecut. Acum, înţeleg că la serviciul Achiziţii Publice că încă mai lucrează nişte oameni apropiaţi de fostul primar Vanghelie şi care se fac că nu găsesc documentele solicitate de procurori. Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie", a spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand a menţionat că, înainte de a deveni primar, a depus, împreună cu colegii din USR, o plângere la DNA pentru că AUIPUSP a atribuit direct, fără licitaţie, 71 de contracte unei firme pentru studii de fezabilitate şi expertize tehnice.

„9 milioane de lei a primit firma Be Home Concept de la AUIPUSP pentru aceste studii. De ce am făcut această plângere la DNA atunci? Pentru că studiile acestea erau copy-paste, pentru că această direcţie a atribuit fără licitaţie aceste sume enorme unor firme de apartament în regim de urgenţă. Ce ştim despre firma Be Home Concept? Mai nimic. Ştiu doar că a remodelat vila lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, nu?", a susţinut primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a afirmat că, până ca ea să ajungă primar, această direcţie a Primăriei Sectorului 1 a funcţionat "ca o fortăreaţă" şi că "nimeni din primărie nu ştia ce se întâmplă acolo, nimeni nu ştia cine o conduce de fapt".

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO