Circulatie restrictionata in Capitala pentru parada de Ziua Nationala. Cum puteti sa ajungeti mai usor la eveniment. HARTA

30-11-2016 13:05


In ajunul Zilei Nationale, in piata Arcului de Triumf din Bucuresti se fac ultimele pregatiri pentru Parada Militara Nationala.


In acorduri de muzica populara, organizatorii au facut ultimele retusuri pentru defilarea pe sub Arcul de Triumf. Peste 40 de boxe au fost amplasate in jurul monumentului, astfel incat toata lumea sa auda cand se va intona inmnul national al Romaniei. Cel mai bun loc de urmarit parada nationala, este pe partea dreapta a bulevardului Kiselef, in apropierea statiilor de autobuz si ele imbracate in culorile drapelului national. De aici puteti vedea defilarea, trecerea militarilor si a masinilor de razboi pe sub Arc, dar si personalitatile de la tribuna oficiala.

Daca aveti de gand sa venit cu masina personala la Parada, tineti minte ca va fi aproape imposibil sa gasiti un loc de parcare in apropierea Arcului de Triumf. Harta: Autoritatile au decis in planul de securitate sa inchida toate strazile adiacente cu Bulevardul Kiselef de la Piata Presei Libere pana la Piata Victoriei. Singurul loc unde puteti sa parcati este in zona Charles de Gaule"

Mult mai simplu ar fi sa veniti cu metroul. Trenurile circula ca intr-o zi normala, iar de la statia Aviatorilor pana la Arcul de triumf sunt cel mult 500 de metri, pe care ii puteti parcurge usor prin parcul Herastrau sau pe bulevardul Constantin Prezan. Tramvaiul 41 sau autobuzul 330 va lasa si mai aproape, chiar in fata pasajului de la Piata Presei Libere.

Tineti cont si de vreme daca mergeti sa urmariti parada militara. In nordul si centrul tarii, se anunta viscol. Ceea ce inseamna ca la Alba Iulia aeronavele s-ar putea sa nu zboare la parada. In Bucuresti singura grija va fi frigul, la noapte vor fi minus 6 grade iar dimineata nu vor creste prea mult. La ora inceperii paradei militare termometrele vor arata 0 grade celsius. O ultima repetitie a avut loc si la Alba Iulia, unde vor defila 600 de militari.


Miercuri, incepand cu ora 22.00, se va interzice stationarea autovehiculelor pe Aleea Pescarus, intre Intrarea Pescarus si Restaurantul Pescarus, dar si in alveolele de pe Soseaua Kiseleff, in zona Monumentului Infanteriei.

Joi, in intervalul orar 04.00 - 16.00, va fi inchisa circulatia pe axul central al Soselei Kiseleff si pe banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf, pe banda I pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe banda IV a Soselei Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Tot joi, intre orele 04.00 si 16.00, va fi inchisa total circulatia (gradual, in functie de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada) pe Soseaua Kiseleff intre Piata Arcul de Triumf si Piata Victoriei, precum si pe strazile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Maresal Averescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle si pe Strada Ion Mincu, intre Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Ion Mihalache.

De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si Strada Clucerului, pe durata deplasarii vehiculelor angrenate in parada. Totodata, va fi restrictionata circulatia si in pasajul de la Piata Presei Libere, pe sensul de deplasare catre Piata Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede in Piata Montreal.

De asemenea, joi, intre orele 06.00 si 16.00, se va restrictiona traficul rutier pe banda I de circulatie pe Bulevardul Aviatorilor, dinspre Bulevardul Beijing catre Strada Arhitect Ion Mincu si, la necesitate, pe banda I pe sensul de mers dinspre Strada Arhitect Ion Mincu catre Bulevardul Beijing.

Rutele ocolitoare recomandate de politisti sunt urmatoarele:
- Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bulevardul Marasti - Strada Alexandru Constantinescu - Piata Domenii - Bulevardul Ion Mihalache;
- Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bulevardul Marasti - Bulevardul Maresal Averescu - Strada Turda - Podul Grant;
- Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Nicolae Caramfil - Bulevardul Aerogarii - DN1;
- Soseaua Stefan cel Mare - Strada Barbu Vacarescu - Bulevardul Aerogarii - DN 1.

Brigada Rutiera a Capitalei le solicita soferilor sa evite deplasarea in zona de desfasurare a paradei, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa nu parcheze masinile in apropierea zonelor restrictionate si sa opteze, in perioada mentionata, pentru transportul public de suprafata sau metrou.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO