Circulatie restrictionata in Capitala pentru parada de Ziua Nationala. Cum puteti sa ajungeti mai usor la eveniment. HARTA

Ultimul update: Sambata 03 Decembrie 2016 07:02
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2016 13:05
Categorie: Actualitate

In ajunul Zilei Nationale, in piata Arcului de Triumf din Bucuresti se fac ultimele pregatiri pentru Parada Militara Nationala.


In acorduri de muzica populara, organizatorii au facut ultimele retusuri pentru defilarea pe sub Arcul de Triumf. Peste 40 de boxe au fost amplasate in jurul monumentului, astfel incat toata lumea sa auda cand se va intona inmnul national al Romaniei. Cel mai bun loc de urmarit parada nationala, este pe partea dreapta a bulevardului Kiselef, in apropierea statiilor de autobuz si ele imbracate in culorile drapelului national. De aici puteti vedea defilarea, trecerea militarilor si a masinilor de razboi pe sub Arc, dar si personalitatile de la tribuna oficiala.

Daca aveti de gand sa venit cu masina personala la Parada, tineti minte ca va fi aproape imposibil sa gasiti un loc de parcare in apropierea Arcului de Triumf. Harta: Autoritatile au decis in planul de securitate sa inchida toate strazile adiacente cu Bulevardul Kiselef de la Piata Presei Libere pana la Piata Victoriei. Singurul loc unde puteti sa parcati este in zona Charles de Gaule"

Mult mai simplu ar fi sa veniti cu metroul. Trenurile circula ca intr-o zi normala, iar de la statia Aviatorilor pana la Arcul de triumf sunt cel mult 500 de metri, pe care ii puteti parcurge usor prin parcul Herastrau sau pe bulevardul Constantin Prezan. Tramvaiul 41 sau autobuzul 330 va lasa si mai aproape, chiar in fata pasajului de la Piata Presei Libere.

Tineti cont si de vreme daca mergeti sa urmariti parada militara. In nordul si centrul tarii, se anunta viscol. Ceea ce inseamna ca la Alba Iulia aeronavele s-ar putea sa nu zboare la parada. In Bucuresti singura grija va fi frigul, la noapte vor fi minus 6 grade iar dimineata nu vor creste prea mult. La ora inceperii paradei militare termometrele vor arata 0 grade celsius. O ultima repetitie a avut loc si la Alba Iulia, unde vor defila 600 de militari.


Miercuri, incepand cu ora 22.00, se va interzice stationarea autovehiculelor pe Aleea Pescarus, intre Intrarea Pescarus si Restaurantul Pescarus, dar si in alveolele de pe Soseaua Kiseleff, in zona Monumentului Infanteriei.

Joi, in intervalul orar 04.00 - 16.00, va fi inchisa circulatia pe axul central al Soselei Kiseleff si pe banda I de circulatie, pe tronsonul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Arcul de Triumf, pe banda I pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Piata Presei Libere catre Fantana Miorita, precum si pe banda IV a Soselei Bucuresti-Ploiesti, sensul de mers Fantana Miorita catre Piata Presei Libere, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Tot joi, intre orele 04.00 si 16.00, va fi inchisa total circulatia (gradual, in functie de momentul sosirii tehnicii militare pentru parada) pe Soseaua Kiseleff intre Piata Arcul de Triumf si Piata Victoriei, precum si pe strazile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Maresal Averescu, intre Bulevardul Marasti si Arcul de Triumf, Bulevardul Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle si pe Strada Ion Mincu, intre Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Ion Mihalache.

De asemenea, traficul rutier va fi restrictionat temporar si pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Marasti si Strada Clucerului, pe durata deplasarii vehiculelor angrenate in parada. Totodata, va fi restrictionata circulatia si in pasajul de la Piata Presei Libere, pe sensul de deplasare catre Piata Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede in Piata Montreal.

De asemenea, joi, intre orele 06.00 si 16.00, se va restrictiona traficul rutier pe banda I de circulatie pe Bulevardul Aviatorilor, dinspre Bulevardul Beijing catre Strada Arhitect Ion Mincu si, la necesitate, pe banda I pe sensul de mers dinspre Strada Arhitect Ion Mincu catre Bulevardul Beijing.

Rutele ocolitoare recomandate de politisti sunt urmatoarele:
- Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bulevardul Marasti - Strada Alexandru Constantinescu - Piata Domenii - Bulevardul Ion Mihalache;
- Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Piata Presei Libere - Piata Montreal - Bulevardul Marasti - Bulevardul Maresal Averescu - Strada Turda - Podul Grant;
- Piata Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Nicolae Caramfil - Bulevardul Aerogarii - DN1;
- Soseaua Stefan cel Mare - Strada Barbu Vacarescu - Bulevardul Aerogarii - DN 1.

Brigada Rutiera a Capitalei le solicita soferilor sa evite deplasarea in zona de desfasurare a paradei, sa foloseasca rutele ocolitoare, sa nu parcheze masinile in apropierea zonelor restrictionate si sa opteze, in perioada mentionata, pentru transportul public de suprafata sau metrou.

 

Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat
Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat "inelegant"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Lucian Şova
Lucian Șova, reacție după greva de la metrou: ”Metroul nu a fost construit pentru bunăstarea câtorva lideri”
Reacția lui Dăncilă, după ce Klaus Iohannis i-a reproșat că „se ascunde prin Arabia”
„Ochii de pisică” de pe Transalpina, furați în timp record: „Sunt iuți de mână”
Întrevederea dintre Theresa May și Klaus Iohannis, anulată. Motivul invocat
Delfini de pluş cu tentă sexuală, la un magazin care vinde produse confiscate de autorităţi
Pompierii se luptă de 72 de ore cu un incendiu izbucnit la un depozit, în Ploiești
pirotehnisti bomba
Cine este bărbatul care a sunat la 112 şi a anunţat că ar fi bombe în Spitalul Judeţean din Ploiești
Atacatorul din Brăila ar putea fi anchetat pentru terorism. Anunțul DIICOT
Cum a fost răsplătit bărbatul care a returnat 95.000 de euro găsiți într-un dulap
Detenția la domiciliu, votată. Cei cu pedepse de până la un an pot face închisoarea acasă
Doi copii, de 6 şi 10 ani, în comă alcoolică la spital. Cum au fost găsiți
Situaţie tensionată pe nava pe care sunt blocați doi marinari români împreună cu 90 de migranți sirieni