Ciprian Marica îl apără pe Sebastian Colțescu, acuzat de rasism. „S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren”

Ultima actualizare: 09-12-2020 14:15

Ciprian Marica i-a luat apărarea arbitrului Sebastian Colțescu, după ce acesta a fost acuzat de rasism, în timpul partidei de miercuri seara dintre Paris-Saint Germain şi Istanbul Başakşehir.

Fostul internaţional român Ciprian Marica consideră că Sebastian Colțescu a greșit atunci când s-a referit la antrenorul Pierre Achille Webo, drept „negru” dar a fost vorba de o greșeală de exprimare, nu e vorba de rasism, dar întâmplării nefericite i s-a dat „o dimensiune planetară”

„Coltescu a greşit! Dar de la asta până a i se da o dimensiune planetară unei erori de exprimare, e cale lungă. S-a făcut un circ incredibil cu retragerea de pe teren, cu refuzul de a mai juca fotbal! Să fim serioşi, rasismul există, e de condamnat în orice situaţie, dar nu despre rasism e vorba în cazul nefericitului Colţescu, S-a grăbit, a greşit, dar e prea mult! Ştiu ce spun, fiindcă, spre exemplu, în cariera mea n-am văzut nicio reacţie când noi, românii, eram făcuţi Ţigani pe afişele meciurilor oficiale la Paris. Şi în atâtea şi atâtea situaţii, în meciuri din Champions League, în jocuri cu vizibilitate mare'', a scris fostul atacant Ciprian Marica pe Facebook, potrivit Agerpres.

Se duce în derizoriu lupta împotriva rasismului cu o asemenea reacție, consideră Marica.

„Aloooo, domnilor fotbalişti şi oficiali, aţi făcut show în seara asta! Din păcate, pornit de la o greşeală de exprimare a lui Colţescu, aşa cum am mai spus, într-un dialog în română cu colegul lui, nu i s-a adresat unui jucător sau antrenor. Cu acest gen de spectacol chiar se duce în derizoriu lupta contra rasismului, se aduce un deserviciu celor care chiar fac eforturi serioase pe acest plan. Avem noi, românii, multe probleme, dar asta cu rasismul nu!'', a mai afirmat Marica, principalul acţionar al clubului de ligă secundă FC Farul Constanţa.

Şi Mihai Stoica, managerul general al clubului FCSB, liderul Ligii I, consideră că s-a exagerat în acest caz de rasism: „Sebi (Colţescu, n. red.) le-a luat faţa lui Nagelsmann şi Ronaldo. P.S. Mi se pare o exagerare teribilă''.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt în min. 16, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci considerare rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, românul Sebastian Colţescu, relatează AFP.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO