Șoferița care a strivit cu mașina o fetiţă și o tânără de 21 de ani a fost eliberată marți, după ce și-a petrecut noaptea în spatele gratiilor.

Șoferița a fost eliberată marți de Judecătoria Sectorului 2, care a respins propunerea de arestare preventivă.

Femeia va fi cercetată sub control judiciar pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

A fost reținută pentru 24 de ore, sub acuzația de ucidere din culpă. A cântărit greu faptul că urcase băută la volan. 

Femeia cu pricina, spun surse apropiate din anchetă, se numește Marcela Leonte și este consultant la o companie de telefonie mobilă și timp de zeci de minute bune s-a aflat la Judecătoria Sectorului 2, unde a fost dusă cu escorta, după ce și-a petrecut noaptea în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Capitalei.

Asta, ca urmare a emiterii unei ordonanțe de reținere pe numele ei, după ce a fost acuzată de ucidere din culpă, dar mai ales după ce anchetatorii spun că au primit informații legate de o posibilă conducere sub influența alcoolului.

 

 

CITEŞTE ŞI: Toma Cuzin, Firicel din "Las Fierbinţi, a fost gardă de corp pentru un personaj misterios. Ce a dezvăluit. "Erai un căţeluş"

 

De altfel, surse apropiate de anchetă vorbesc că femeia ar fi avut în prima probă o alcoolemie de 0,67 la mie, iar o a doua probă ar fi indicat o alcoolemie de 0, 44. În momentul accidentului se fac estimări căputea să ajungă inclusiv la o alcoolemie de 1 la mie. Este și motivul pentru care femeia a fost reținută, în ciuda faptului că a încercat să se apere, spunând că, practic, a provocat această nenorocire în momentul în care ar fi fost cuprinsă de o criză de strănuturi. Atunci ar fi confundat cele două pedale, frâna cu accelerația, și ar fi călcat cele două tinere.

Așadar, procurorii care cercetează acest caz vor încerca să convingă un judecător de drepturi și libertăți că locul femeii este, cel puțin deocamdată, în spatele gratiilor.

Aceștia cer ca pe numele ei să fie emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sunt mai multe variante posibile, printre care și plasarea ei în arest la domiciliu sau plasarea sub control judiciar.