18 doze de vaccin Pfizer, pierdute la un centru de vaccinare din Arad. Ce suspiciuni există

Dată publicare: 02-03-2021 14:32
Dată actualizare: 02-03-2021 14:33


vaccin Pfizer

Trei flacoane de vaccin Pfizer, reprezentând 18 doze, au fost pierdute de către reprezentanţi ai unui centru de vaccinare din oraşul Ineu, iar Direcţia de Sănătate Publică Arad a dispus efectuarea de verificări.

Flacoanele cu ser ar fi fost pierdute luni, însă responsabilii centrului de vaccinare au anunţat abia marţi Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Arad, care a transmis un scurt comunicat presei.

Potrivit sursei citate, "există suspiciunea că, din greşeală", flacoanele au fost aruncate gunoi cu ambalajul din carton.

"Flacoanele nu au putut fi găsite deoarece gunoiul a fost ridicat şi transportat la staţia de sortare de la Mocrea", a informat CJCCI Arad.

DSP Arad a dispus efectuarea unor verificări la centrul de vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ au fost administrate doze de vaccin unui număr de 14.375 persoane, conform ultimei raportări a autorităţilor. În total, au fost raportate 15 cazuri de reacţie post-vaccinare în primele 15 minute de la administrarea dozei, toate pentru vaccinul Pfizer, fără a fi înregistrate reacţii severe.

Sursa: Agerpres

Tags: vaccin, pfizer, arad,


VIDEO PROTVPLUS.RO